Menu
Eten en drinken / Nieuws

Unieke Bier & Spijs Lunch op Gastvrij Rotterdam 2013

Op dinsdag 24 september a.s. vindt tijdens de nieuwe horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy een bijzondere lunch plaats. Dik vijftig prominenten uit de Nederlandse horeca en bierwereld zullen in de Chef’s Lounge, centraal op de beursvloer, aanschuiven voor een 3-gangen lunch waarbij ieder gerecht gecombineerd zal worden met een speciaal bier. De lunch wordt bereid door Chefs van Euro-Toques Nederland. Met het initiatief willen de organisatoren van de Bier & Spijs Lunch (speciaal)bier als maaltijdbegeleider onder de aandacht van horecaondernemers en managers brengen.

Gastvrij Rotterdam wil als professioneel platform voor de horeca ook bier als gastronomisch product een plaats geven op de beursvloer. Voor de eerste editie is gekozen om met mediapartner Perswijn een professioneel WijnPaviljoen te realiseren en dat is meer dan gelukt. Voor 2014 is het voornemen om ook bier een eigen paviljoen te geven, waar bier – spijs combinaties, bier als ingrediënt bij maaltijden en kennisoverdracht over bier centraal zullen staan. De kick-off hiervoor wordt gegeven middels de Bier & Spijs Lunch op 24 september.  “Dit is een niet te missen evenement voor iedereen uit de horeca die iets met bier en eten heeft”, aldus de initiatiefnemers.

De Bier & Spijs lunch is de opvolger van het Bier & Spijs diner dat de afgelopen twee jaar plaatsvond op de Hotel Management School in Maastricht. Gastvrij Rotterdam en horecaprojectbureau Mise en Place zijn blij dat Gastvrij Rotterdam de nieuwe locatie voor de Lunch is. Door bier als maaltijdbegeleider onder de aandacht te brengen op de horecavakbeurs zullen alle segmenten van de horeca, van eetcafé tot ster(ren)-restaurant kennis kunnen maken met deze steeds populairder wordende maaltijdbegeleider. De Raad van Advies met daarin onder meer een vertegenwoordiging van De Alliantie van bier tapperijen (ABT) en het Biergenootschap der Lage Landen, is nauw betrokken bij de organisatie en voorbereidingen van de Bier & Spijs Lunch.
Ook Plato, de biervereniging van de Hotel Management School in Maastricht is net als de voorgaande jaren actief bij de organisatie van de lunch. Zij hopen door de verhuizing van ‘hun’ evenement collega’s op de hotelscholen elders in het land te wijzen op de vele mogelijkheden die bier op tafel te bieden heeft. “Bier is in de lesstof nog te vaak een ondergeschoven kindje”, motiveren ze hun keuze.

De Bier & Spijs Lunch vindt tijdens Gastvrij Rotterdam plaats op dinsdag 24 september in hal 5 van Ahoy Rotterdam. De aanvang is om 10.30 uur, eindtijd rond 14.00 uur. Tussen de verschillende gangen zullen er meerdere sprekers zijn die kort hun visie op de bier- (en spijs)markt zullen geven. De Bier & Spijs Lunch is alleen toegankelijk op uitnodiging.

Meer informatie over de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.