Menu
Cafés en discotheken

Vrije openingstijden

Na Utrecht, Groningen, Berlijn en Barcelona is het tijd dat Amsterdam het vrije sluitingstijdenbeleid voor de horeca omarmt. Dit als nieuwe impuls voor het nachtleven in de hoofdstad en ter bestrijding van de overlast op straat die ontstaat bij de massale leegloop van horeca op het moment van sluiten. D66-raadslid Jan Paternotte doet deze week een voorstel voor een Topstad bij Nacht, met vrije sluitingstijden voor de horeca.

In het programma-akkoord voor 2010-2014 van PVDA, Groenlinks en VVD wordt de intentie uitgesproken de openings- en sluitingstijden voor horeca in Amsterdam te verruimen. D66 wil dit graag concreet ingevuld zien en doet hiervoor een voorstel aan de gemeenteraad.

Het voorstel van D66 kent twee varianten, in beide gevallen krijgen de stadsdelen de mogelijkheid om maatwerk te leveren. De situatie in het centrum van de stad verschilt nou eenmaal met Buitenveldert of Bos en Lommer, meent D66. Naast overlastbeperking betekent het vrijgeven van de sluitingstijden een vermindering van de papierdruk voor ondernemers en de gemeente. Vergunningen hoeven niet meer worden afgegeven.

Bron: Vrije openingstijden, Nieuwsuitamsterdam.nl 01 november 2010