Menu
Restaurant

Grensoverschrijdende editie van Restaurant Week in 2011

Amsterdam, 27 oktober 2010 – In het nieuwe jaar bundelen België, Nederland en Luxemburg hun krachten op culinair vlak. Van 14 tot en met 20 maart 2011 organiseert DiningCity eenmalig de speciale Benelux Restaurant Week. Met 1.750 deelnemende toprestaurants is deze XL-editie direct het grootste horeca-evenement ter wereld. Gedurende de Benelux Restaurant Week gaan naar verwachting zo’n 300.000 bezoekers uit eten. Voor 27,50 euro genieten zij van een driegangendiner. Een tafeltje bemachtigen kan vanaf 16 februari via www.restaurantweek.nl.

Na acht edities in Nederland en zeven edities in België is de Restaurant Week in beide landen een welbekend fenomeen. Mochten de 1.250 Nederlandse etablissementen voor u gesneden koek zijn, dan is het nu mogelijk een kijkje over de grens te nemen. In België en Luxemburg nemen zo’n 750 restaurants deel aan de eenmalige Benelux-editie. Een uitgelezen mogelijkheid dus om op culinair vlak uw horizon te verbreden.

Buitenkansje
Begin 2011 maakt DiningCity via Twitter de lijst van deelnemende restaurants bekend. Bij deze eetgelegenheden smult de ware liefhebber dus al voor 27,50 euro van een diner. Een lunch op topniveau wordt aangeboden voor 22,50 euro. Ook in 2011 zal er zeker een groot aantal Michelin-sterrestaurants deelnemen. Zij mogen een toeslag rekenen van 10 euro per ster.

Reserveringen
Zoals gebruikelijk bij de Restaurant Week, is het ook bij de Benelux-editie uitsluitend mogelijk online te reserveren. Vanaf woensdagochtend 16 februari 10 uur is de site www.restaurantweek.nl toegankelijk en kan naar hartenlust gereserveerd worden. Voor een lunch of diner bij onze zuiderburen kunt u terecht op de site www.restaurantweek.be. Vanwege succesvolle voorgaande edities wordt wederom aangeraden niet te lang te wachten met reserveren. De voorbereidingen voor de komende Restaurant Week zijn te volgen via www.twitter.com/DiningCityRW.

DiningCity.com
De Restaurant Week is een idee van de toonaangevende online restaurantgids DiningCity.com. Behalve in Nederland is het in 1998 opgerichte bedrijf binnen Europa momenteel actief in België, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje en buiten Europa in steden als New York, Singapore, Dubai en zelfs Sjanghai en Beijing. Op de website kunnen bezoekers restaurants selecteren op prijsklasse, soort keuken, locatie en sfeer. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto’s, menu’s, virtuele tours en video. Online reserveren is mogelijk en ook de combinatie van aansprekend beeldmateriaal, de interactieve mogelijkheden en leuke acties bij de restaurants, maakt DiningCity.com tot een onderscheidende site op restaurantgebied. Zie ook DiningCity.