Menu
Restaurant

Grensoverschrijdende editie van de Restaurant Week

In het nieuwe jaar bundelen België, Nederland en Luxemburg hun krachten op culinair vlak. Van 14 tot en met 20 maart 2011 organiseert DiningCity eenmalig de speciale Benelux Restaurant Week. Met 1.750 deelnemende toprestaurants is deze XL-editie direct het grootste horeca-evenement ter wereld. Gedurende de Benelux Restaurant Week gaan naar verwachting zo’n 300.000 bezoekers uit eten. Voor 27,50 euro genieten zij van een driegangendiner. Een lunch op topniveau wordt aangeboden voor 22,50 euro. Een tafeltje bemachtigen kan vanaf 16 februari via www.restaurantweek.nl.

Na acht edities in Nederland en zeven edities in België is de Restaurant Week in beide landen een welbekend fenomeen. Mochten de 1.250 Nederlandse etablissementen voor u gesneden koek zijn, dan is het nu mogelijk een kijkje over de grens te nemen. In België en Luxemburg nemen zo’n 500 restaurants deel aan de eenmalige Benelux-editie. Een uitgelezen mogelijkheid dus om op culinair vlak uw horizon te verbreden.

Toprestaurants
Op basis van de publieksbeoordeling van eerdere jaren en algehele kwaliteit heeft organisator DiningCity.com 1.750 restaurants geselecteerd. Ruim vijftig van de geselecteerde zaken hebben één of meerdere Michelin-sterren. Zij mogen een toeslag rekenen van 10 euro per ster. Dit jaar zijn, Ciel Bleu (Amsterdam) en Parkheuvel (Rotterdam) wederom van de partij. Ook de recent met een ster bekroonde zaken ’t Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) en ML (Haarlem) zijn toegevoegd aan de lijst. Ook Restaurant Boerengat (Rotterdam), de winnaar van de overall publieksprijs van afgelopen jaar, stelt weer een speciaal menu samen voor de Restaurant Week. Een voorlopige lijst van deelnemende restaurants in Nederland is hier te bekijken.

Reserveringen
Zoals gebruikelijk bij de Restaurant Week, is het ook bij de Benelux-editie uitsluitend mogelijk online te reserveren. Vanaf woensdagochtend 16 februari 10 uur is www.restaurantweek.nl toegankelijk en kan naar hartelust gereserveerd worden. Voor een lunch of diner bij onze zuiderburen kunt u terecht op de site www.restaurantweek.be. Vanwege succesvolle voorgaande edities wordt wederom aangeraden niet te lang te wachten met reserveren. De voorbereidingen voor de komende Restaurant Week zijn te volgen via www.twitter.com/DiningCityRW.

Benelux Restaurant Week ondersteunt de We Care Foundation
De We Care Foundation zamelt met de horeca geld in voor goede doelen. Tijdens de Benelux Restaurant Week gaat per reservering een bijdrage naar de We Care Foundation. Dit bedrag wordt gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor mensen voor wie het beleven van gastvrijheid geen normaal begrip is. Meer informatie over de We Care Foundation is te vinden op www.wecarefoundation.eu.