Menu
Nieuws

Een horecakeuken

Als je het leuke plan hebt opgevat om een horeca-zaak te beginnen, zijn er natuurlijk een aantal zaken van belang. Enerzijds uiteraard op welke manier je de betreffende zaak inricht, zodat het voor de gasten zo goed mogelijk oogt en het een gezellige sfeer uitstraalt. Anderzijds is het ook van belang dat de keuken op een goede en praktische manier wordt ingericht. Op die manier kun je veel tijd en ellende besparen en zo een goed mogelijke werksfeer creëren, waarbij alle medewerkers die in u in dienst heeft profijt van hebben.

Het praktisch inrichten van een horecakeuken

Gemak dient de mens, luidt het spreekwoord. Dat geldt zeker bij de inrichting van de keuken. Het is belangrijk dat het er niet zozeer gelikt eruitziet, maar daarentegen erg praktisch. Het is belangrijk om de werktafel van bijvoorbeeld XXLHoreca.com op een ruime locatie te zetten, waarbij het voor de koks gemakkelijk is om te bewegen zonder dat ze overal tegen aanstoten. Daarnaast is het van belang dat de plek waar gewerkt wordt erg groot is en er veel verschillende dingen tegelijkertijd op kunnen worden bereid. Op die manier kun je prima werken en de taken mooi van elkaar afscheiden. Daarnaast is het belangrijk dat de plek waar afgewassen wordt gemakkelijk bereikbaar is voor de bediening. Op die manier kunnen ze er snel bijkomen en de vieze borden en ander servies deponeren. Ook de koelcel moet op een goede plek staan.

Het belang van hygiëne en richtlijnen

Er zijn verschillende Europese en Nederlandse richtlijnen waaraan een horecakeuken In Nederland moet voldoen. Het belang van goede hygiëne is een van de belangrijkste richtlijnen. Deze richtlijnen staan onder andere in het HACCP. Het is ook van belang dat medewerkers een goede opleiding krijgen hoe ze hygiënisch dienen te werken. Een werktafel van bijvoorbeeld Horecagrootkeukenshop, dient dan ook goed schoon gehouden te worden. Belangrijke aspecten qua hygiëne zijn onder andere de persoonlijke hygiëne. Dus goed handen wassen met zeep en dergelijke. Daarnaast spelen aspecten als een goede temperatuur ook van belang. Dit voorkomt dat mensen ziek worden, waarvoor een een horeca-gelegenheid in Nederland ook aansprakelijk voor kan worden gesteld.