Menu
Trends

Horaca: Het juiste overhemd

Een overhemd is één van de meest gedragen kledingstukken door zowel mannen als vrouwen in de horeca. Denk aan net wit, lichtblauw, navy of zwart overhemd. Maar welk overhemd kies je en wat geef je eraan uit? Het kiezen van het juiste overhemd kan best lastig zijn en je moet keuzes maken, waaronder de keuze: prijs of kwaliteit? Wij helpen je met een aantal tips.

Bekijk all zakelijke horeca overhemden online.

Tip 1. Kies alsjeblieft voor kwaliteit

Indien je in de horeca werkt dan weet je dat overhemden snel slijten, snel vies worden en soms net wat duurder zijn dan je wilt uitgeven. Wij adviseren tóch om wat geld te investeren in een goed overhemd. Waarom? 1) indien je iedere dag in een shirtje moet werken dan is het wel zo fijn dat je iedere dag begint met het idee: lekker! een heerlijk hemd i.p.v. ow dat hemdje weer. 2) Vrienden, familie en collega’s – naast klanten – zien jou regelmatig of komen je op zoeken. Je maakt een betere indruk met een klasse overhemd met stijl. Je bepaalt in feite het beeld dat men van jou heeft. 3) Promotie. Kijk niet raar op wanneer je ineens promotie krijgt of wordt gevraagd voor iets aar je nooit aan dacht dat men je hiervoor zou benaderen. Besef dat een nette geklede man of vrouw wordt voorgetrokken. En logisch ook want je bent het meest presentabel.

Tip 2. De pasvorm bepalen

Als je de hele dag zit of moet lopen dan is het te adviseren om een overhemd te nemen van een wat meer ontwikkelde weving zoals een twill of oxford of chambray (kies dan voor two ply). Een nauw aangesloten pasvorm zit heerlijk en kan privé er fantastisch uitzien. Het dilemma tijdens het werken is dat deze overhemden dan iets kunnen trekken en sneller leiden tot zweten. Kies dus bij een actieve baan voor een overhemd dat iets meer ruimte biedt. De slanke overhemden zijn meer voor privé. Kies dus voor ietjes ruimte (minimaal 8-12cm extra op de borst en taille).

Tip 3. De kleur

Een wit overhemd vangt natuurlijk het beste de vlekken 😉 Een klein koffie of bier druppeltje en je overhemd verandert in een kleurplaat. Eventueel kun je ook een theedoek (of damast doek) over je arm leggen waarmee je het dienblad draagt. Wit is wel de kleur die wordt geassocieerd met schoonheid en kwaliteit. Eigenlijk dus eerste keus, maar gevaarlijk. Veel horeca medewerkers zullen daarom al snel kiezen voor een lichtblauw overhemd of liever nog een navy of zwart overhemd. Je begrijpt nu ook waarom veel horeca kleding zwart van kleur is.

En mocht je dan toch wat vlekken verzamelen maakt dan gebruik van deze handige tips om de vlekken te verwijderen.

TOP 3 witte overhemden voor heren om in te werken

  • wit poplin, wat goedkoper dun
  • wit overhemd twill
  • wit overhemd luxe twill

Overhemden.com: overhemden specialist van Nederland en België. Koop uw overhemden vertrouwd en met persoonlijke service online.