Menu
Nieuws / Restaurant

Storingen aan horeca apparatuur voorkomen

Vroeg of laat krijgt iedere horeca ondernemer er mee te maken: een storing aan de apparatuur. De keuken lijkt even stil te staan. Zonder goed werkende apparatuur gaat er namelijk geen gerecht de keuken uit. Een storing komt nooit gelegen, vooral niet in een drukke keuken. Onder het mom voorkomen is beter dan genezen duiken we dieper in op het voorkomen van storingen aan horeca apparatuur.

Kwaliteit en vermogen
Bij de aanschaf van apparatuur heeft u de keuze uit verschillende partijen. Prijsvechters zijn wellicht goed voor de portemonnee, vaak niet voor de kwaliteit van de apparatuur. Apparatuur van lage kwaliteit is gevoeliger voor storingen. Daarnaast bieden A-merken zoals Zanussi en Rubbens vaak langere garantieperioden waardoor u verzekerd bent van goed werkende apparatuur.

Let bij de aanschaf van apparatuur ook op het vermogen. Welk vermogen u nodig hebt is afhankelijk van het gebruik. Laat u ook hierin goed adviseren. Apparatuur met een te laag vermogen voor uw gebruik moet harder werken. Storingen liggen hierdoor op de loer, omdat de apparatuur het simpelweg niet kan bijbenen.

Installatie en uitleg
Het aansluiten en installeren van grootkeukenapparatuur vraagt om technische kennis. Heeft u die niet? Schakel dan een partij in die het installeren voor u uit handen neemt en u goed kan uitleggen over de werking van de apparatuur. Zorg ervoor dat de apparatuur goed staat ingesteld zodat u direct aan de slag kan. Het onjuist installeren en instellen van apparatuur kan er zelfs voor zorgen dat de apparatuur niet goed werkt. Ga dus niet zomaar zelf aan de knoppen draaien maar schakel hulp van een professional in.

Regelmatig schoonmaken
Veel storingen kunnen heel eenvoudig voorkomen worden dankzij het regelmatig schoonmaken van de apparatuur. Bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de koelkast wordt het filter aan de achterzijde vaak vergeten. Het filter raakt hierdoor sneller verstopt waardoor de koeling meer energie verbruikt en een hogere kans heeft op storingen. Goed schoonmaak werk had dit kunnen voorkomen. Stel per apparaat een schoonmaakplan in waarin aangegeven wordt wanneer wat wordt schoongemaakt en controleer of dit wordt nageleefd.

Onderhoud
Horeca apparatuur is de motor van iedere professionele keuken. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de apparatuur en zorgt ervoor dat de technische prestaties optimaal blijven. Er zeker van zijn dat u geen last krijgt van storingen? Schakel een onderhoudsmonteur in en laat uw onmisbare apparatuur, zoals de oven, periodiek goed nakijken. De kans op storingen is hierdoor minimaal waardoor uw keuken nooit hoeft stil te staan. En dat bespaart uiteindelijk weer geld.