Menu
Nieuws / Trends

Je eigen bedrijf starten

Om je eigen bedrijf te starten heb je een aantal dingen nodig. Allereerst heb je natuurlijk een product of dienst nodig, bedenk wat je wilt en kunt aanbieden. Je oriënteren op de markt kan hier ook heel goed bij helpen. Bereken je benodigde financiën en bekijk je inkomen. Het kan zijn dat je begint met je eigen bedrijf te starten naast een bestaande baan, maar als dat niet zo is, dan is het van belang om je uitgaven en inkomsten in balans te houden. Hou rekening met een goede administratie, waarbij het belangrijk is dat je dit meteen vanaf het begin secuur bijhoudt, dit vergemakkelijkt namelijk ook de belastingaangifte.

Vervolgens begin je met je naam en daarna kan je ook een bedrijfslogo ontwikkelen. Klanten kunnen je hieraan herkennen en onderscheiden van concurrenten. Enveloppen bedrukken met je eigen bedrijfsnaam en logo is een goede manier om je postverkeer er professioneel en herkenbaar uit te laten zien. Mooi, bedrukt briefpapier hoort hier natuurlijk ook bij. Mensen zien dan meteen je bedrijfsnaam en het is belangrijk dat ze die goed kunnen onthouden. Bedenk daarom een pakkende naam en een origineel en opvallend logo. Het is belangrijk dat het logo de mensen aanspreekt, maar het niet uitschreeuwt. De grootte speelt natuurlijk ook een belangrijke rol, want je wilt niet dat het briefpapier en de enveloppen helemaal bedekt worden door het logo en de naam, zodat er geen ruimte meer overblijft om te schrijven.

Uiteindelijk is het tijd om het officieel te maken, hiervoor heb je een inschrijving bij de kamer van koophandel nodig. Daarbij kan je ook overwegen of je een bedrijfsruimte nodig gaat hebben. Bedenk wat voor ruimte jij in je gedachte hebt, om dit allemaal te kunnen bewerkstelligen. Als je een bedrijfsruimte nodig hebt, is het natuurlijk ook belangrijk dat deze ruimte aan allerlei voorschriften voldoet, waaronder zaken zoals bijvoorbeeld de brandveiligheid. Vergeet ook niet om na te gaan of je nog bepaalde vergunningen nodig gaat hebben. De volgende stap is klanten zoeken, het zou namelijk wel heel fijn zijn om je mooie briefpapier en enveloppen naar iemand toe te kunnen sturen.