Menu
Eten en drinken / Nieuws / Trends

Salland aspergeland bij uitstek

Onder het motto: ‘Ontdek en proef Salland in het aspergeseizoen’ staat deze streek als ‘Aspergeland bij uitstek’ de komende tijd bol van activiteiten.

Op woensdag 17 april openen chef-kok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije en Herman Ogink ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van Ogink Asperges het aspergeseizoen in Raalte. In het aspergeseizoen, dat loopt tot en met 24 juni aanstaande,  worden in de Overijsselse regio ‘Salland Aspergeland’ diverse activiteiten georganiseerd.

Salland Aspergeland
Salland Marketing ontwikkelde twee fietsroutes: de route Deventer en route Raalte. Op deze routes maken de fietsers kennis met het gastvrije Sallandse platteland en de omgeving van de IJssel. Tijdens de culinaire stops bij diverse telers staat het Sallandse streekproduct de asperge vanzelfsprekend centraal.

Sallandse Aspergemanifestatie 

Op landgoed Den Alerdink in Laag-Zuthem bij Heino wordt zondag 28 april van 12.00 tot 17.00 uurde Sallandse aspergemanifestatie gehouden. Het is een combinatie van Sallandse streekproducten en cultuur. Op het proefplein laten koks van Hotel Restaurant De Zwaan uit Raalte de bezoekers proeven van allerlei aspergegerechten. Door het grote aantal kramen met snuisterijen valt er heel wat te snuffelen tijdens het evenement. Daarnaast zijn er demonstraties met roofvogels, drijft de schaapsherder zijn kudde heideschapen over het terrein en worden workshops gegeven.

De aspergetelers vertellen over het telen van de ‘Koningin der Groenten’ en tonen aan de hand van een aspergebed en diverse machines hoe de asperge tot consumptieproduct wordt verwerkt.

Open dag Sallandse aspergetelers
Op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur stellen vijf aspergetelers hun bedrijf open voor het publiek. Aspergebedrijf De Boerkamp en Tuinderij Veldink in Diepenveen, jubilerende Tuinderij Ogink in Raalte, Van der Kolk Asperges in Oudleusen en Aspergeboerderij het Nijenhuis in Diffelen laten de bezoekers dan alles zien en proeven van de asperges.

Gedurende het hele seizoen zijn verse asperges te koop bij Sallandse telers en serveren vele restaurants speciale aspergegerechten. Sallands Landbier Brouwerij  uit Raalte brouwde zelfs samen met aspergetelers een Sallands Aspergebier.

Meer informatie: www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl enwww.sallandaspergeland.nl

foto: Chef-kok Jonnie Boer inspecteert Sallandse asperges samen met aspergeteler Herman Ogink (foto:Gerard Vrakking)

Vergaderen in Overijssel,  culinair genieten? Librijes Hotel in Zwolle is hiervoor de geschikte locatie. Voor informatie en advies gaat u naar Vergaderen.nl