Menu
Nieuws

1,4 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie zullen er dit jaar zo’n 1,4 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De helft van de vakanties wordt in eigen land doorgebracht, de andere helft gaat naar het buitenland. Vergeleken met vorig jaar zijn dat er zo’n 100.000 minder.

VOORJAARSVAKANTIE IN EIGEN LAND STABIEL
Tijdens de voorjaarsvakantie vieren zo’n 700.000 Nederlanders vakantie in eigen land. Het aantal binnenlandse vakanties is hiermee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een bungalow of vakantiehuisje. Zo’n 30% kiest voor een hotel. De andere 700.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een vakantie. Dit is een daling van 100.000 vakanties vergeleken met vorig jaar.

VAKANTIE BLIJFT BELANGRIJK
Ondanks de economische crisis blijven Nederlanders op vakantie gaan. Ze passen waar nodig een van de volgende bezuinigingsstrategieën toe: ze gaan korter, minder ver of minder vaak. Daarnaast geven ze ook minder uit aan de vakantie.

CARNAVAL IN EERSTE WEEK VAKANTIE
De voorjaarsvakantie is dit jaar voor de regio’s Midden en Zuid van 18 tot en met 26 februari en voor de regio Noord van 25 februari tot en met 4 maart. Carnaval (19 tot en met 21 februari) valt in de eerste week van de voorjaarsvakantie.