Menu
Nieuws

Verlichting horeca zaken erg belangrijk, ook in de keuken!

De feestdagen zijn weer achter de rug. Dit betekent voor veel horecazaken dat er een wat rustigere tijd aanbreekt. Het moment om je zaak weer even onder de loep te nemen. Welke zaken moeten aangepakt worden voor 2019. Moet er verbouwd worden of zijn kleine aanpassingen in de zaak voldoende om ook in 2019 weer een topjaar te draaien.

Inrichting is natuurlijk erg belangrijk. De zaak moet uitnodigen om binnen te komen en de bezoeker moet zich thuis voelen. Dit kan enerzijds gerealiseerd worden door het juiste meubilair en de juiste accessoires, maar ook verlichting speelt hierbij een belangrijke rol.

In het gedeelte waar de gasten zitten om te eten is het belangrijk dat er voldoende licht is om de menukaart goed te lezen en om natuurlijk te zien wat er op je bord ligt, maar zorg er wel voor dat de verlichting wel gezellig is. Dus zorg voor wat geler licht en niet voor te wit licht. Dit kan namelijk kil en koud aan doen. Wanneer de verlichting, het interieur en de muziek op elkaar zijn afgestemd kun je een beleving creëren in je zaak en dat is waarom mensen een volgende keer weer bij je terugkomen. Buiten de kwaliteit van het eten natuurlijk. Dit is natuurlijk ook essentieel om je klanten te behouden.

Voor de keuken geldt natuurlijk het tegenovergestelde. Hier gaat het niet om sfeerverlichting, maar om de juiste werkverlichting. Buiten het feit dat er voldoende licht moet zijn om bij te werken kan licht er ook voor zorgen dat het energielevel van de medewerkers op peil blijft. Er zijn namelijk lampen die redelijk goed daglicht kunnen nabootsen. Deze verlichting zorgt er voor dat medewerkers fit en energiek blijven tijdens de werkdag.

Tot slot is verlichting niet alleen sfeer of werk gerelateerd. De juiste lampen kunnen ook voor energiebesparing zorgen. Zo is LED-verlichting verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen, maar is ook nog eens energiezuinig. Het is dan ook aan te raden om de verlichting te vervangen voor LED-verlichting en de energiekosten zullen flink verlaagd worden.

Wil je ook je huidige verlichting vervagen dan kun je Led TL armaturen kopen bij ledwereld.nl Bespaar fors op je energierekening en zorg voor de juiste sfeer door te kiezen voor Led TL verlichting!