Menu
Hotels

Uitbreiding & renovatie Crowne Plaza Den Haag-Promenade gestart

Nadat vorig jaar de lobby van het hotel al een eerste facelift had gekregen, is gisteren door Burgemeester Jozias van Aartsen het officiële startsein gegeven voor de grootscheepse verbouwing en renovatie van het Promenade hotel. Het project zal volgens planning medio 2012 worden afgerond.

Na de officiële handeling konden de genodigden de plannen bewonderen en werd men verrast door een wervelend optreden van Kim de Boer, één van de finalisten van TV-hit The Voice of Holland.

De exploitatie van het hotel is in handen van Apollo Hotels & Resorts. Bas Tolmeijer, medeoprichter en directeur van de keten: “Met een geschiedenis van ruim 100 jaar is het Promenade Hotel zeer verbonden met de Residentie. De vandaag gestarte activiteiten betekenen een nieuwe mijlpaal voor het hotel, voor de medewerkers en voor onze onderneming. We zijn ervan overtuigd dat de parel van de Haagse hotellerie na afronding van de activiteiten mooier dan ooit zal glanzen!”.

Ontwikkeling
De nieuwbouw van het hotel wordt door de Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep naast de huidige accommodatie gerealiseerd. Het Promenade Hotel wordt uitgebreid met 81 kamers en suites; van 94 naar 175 kamers. Na de nieuwbouw worden de bestaande faciliteiten gerenoveerd en gemoderniseerd. Bovendien zal het hotel een zogenaamde green-key label nastreven; hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Het uitbreidingsplan is ontworpen door Architectenbureau Van Manen uit Noordwijk. Naar verwachting zal de nieuwbouw in het eerste kwartaal van 2012 gereed zijn, waarna de bestaande 94 hotelkamers en de bestaande faciliteiten gefaseerd gerenoveerd zullen worden.

Over Apollo Hotels & Resorts®
Apollo Hotels & Resorts (www.apollohotelsresorts.com) is een keten van kwaliteitshotels en resorts in de Benelux. Naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts, exploiteert de onderneming ook bedrijven onder een andere vlag, zoals het exclusieve wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Wyndham Apollo Hotel Amsterdam.

Apollo Hotels & Resorts is een van de snelst groeiende hotelketens van de Benelux. In november 2010 kondigde de groep aan dat het de exploitant wordt van het nieuw te openen Ramada Apollo Amsterdam Centre. Afgelopen maand werd Regardz Hotel Zaltbommel aan het portfolio toegevoegd. In België behoren het Apollo Arthotel Brugge en het beroemde Thermae Palace Oostende tot de keten.

De groep streeft naar een verdubbeling van het portfolio van 15 naar 30 hotels in de komende vijf jaar, met een omzetniveau van Euro 150 miljoen.

Over Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep
Voor Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep is hotels (ver)bouwen geen onbekend terrein. Zij heeft reeds diverse hotels verbouwd. Het meest bekende is Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in Den Haag. Naast de bouw van het Promenade Hotel is Bakels en Ouwerkerk betrokken bij nog twee hotelprojecten dit jaar. Begin februari levert zij Hotel en Spa Savarin in Rijswijk op. Tevens zal in die maand de bouw van het eerste easyHotel in Amsterdam van start gaan.