Menu
Nieuws

Overname Attractie- & Vakantiepark Slagharen door Parques Reunidos Group

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is overgenomen door de internationale keten Parques Reunidos. Slagharen wordt daarmee net als Movie Park in Duitsland, Bobbejaanland in België, Mirabilandia in Italië en Warner Park in Spanje onderdeel van het op één na grootste vrijetijdsbedrijf in Europa en vierde in de wereld. De directie van het Overijsselse park heeft met deze overname een partner gevonden die haar huidige positie versterkt en tegelijkertijd kansen biedt om verder te groeien op de Nederlandse en Duitse markt.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is de laatste jaren getransformeerd van het bekende Ponypark dat begon in 1963 naar een landelijke A-speler met 40 attracties, 5.000 slaapplaatsen, een winkelcentrum, restaurants, zwembaden en sportfaciliteiten. Het park is een sterke speler geworden door de uitzonderlijke verbinding tussen het attractie- en vakantiepark in combinatie met uitgebreid en professioneel entertainment. Slagharen heeft zich vaak weten te onderscheiden door unieke introducties zoals de eerste achtbaan in Nederland en de invoering van de “all-in prijs”. Attractie- & Vakantiepark Slagharen biedt jaarlijks aan 750 mensen werkgelegenheid.

 

De Parques Reunidos Group is de laatste jaren sterk gegroeid naar 72 attractie-, water-, dieren- en andere vrijetijdsparken in 11 landen, vooral in Europa en de Verenigde Staten. De laatste overname was Noah’s Ark, het grootste waterattractiepark in de VS. De doelstelling van de groep is om de komende jaren verder te groeien, zowel in het aantal parken als met de bestaande parken. In 2011 had Parques Reunidos € 543 miljoen euro omzet en 26,2 miljoen bezoekers op haar parken.

Beide bedrijven focussen zich op het leveren van een ultieme beleving voor de gast. Naast de strategie van Parques Reunidos, om te groeien in nieuwe landen, is specifiek Slagharen interessant vanwege haar kennis van het managen van zowel een attractie- als vakantiepark. Slagharen profiteert naast de mogelijkheden die de extra investeringen met zich mee brengen van de “best practises” van de nieuwe collega parken. Hierdoor zal de concurrentiekracht van Slagharen toenemen.