Menu
Nieuws

Mannencultuur omhuld in een “vrouwencolbert”:

Maandagmorgen, 7 uur. Er wandelen enkele heren binnen met aktetas in de linkerhand, smart Phone in de rechter. Doorgaans stevenen zij recht op hun doel af. De stoel waar zij de komende uren vrienden mee zijn. Dit keer is het anders. Het begintraject verloopt hetzelfde. De heren kijken nauwelijks op het informatiebord die pal bij de ingang staat en lopen Linéa recta naar onze gastvrouw. “Waar zitten wij vandaag?” klinkt er steevast door de foyer.” Vandaag zit u in de Hestia”. “Prima! de Hestia”, denken de heren. Die weet ik nog wel te vinden.

Die dag was het anders. Bij binnenkomst van de Hestia hielden de heren steevast hun ferme tred wat in. Het binnenkomen “voelde” niet zoals gewend. Er was iets anders maar wat? De heren konden er de zakenvinger niet op leggen. De stoelen zijn hetzelfde. De presentatie was al zichtbaar op het projectiescherm. Het was toch wel de goede zaal? Ja, de presentatie ziet er bekend uit.

De meeting begint. De muziek verstomd. Vanuit de ooghoeken van de heren strijkt een prachtige oranje kleur langs de wanden. Net genoeg om de heren, zonder dat zij het zelf door hebben, te enthousiastmeren. Ook de aromatische geuren van sinaasappel, ylang ylang en rozenhout helpt hun hierbij. Na enkele uren verlaten de heren de ruimte. De heren zijn zich nog steeds van niets bewust. Wat wij wel zien is dat de aktetas nog steeds in de linkerhand aanwezig is. De rechterhand is echter vrij. De heren zijn nog druk aan het napraten over de geweldige plannen die zij zojuist bedacht hebben!

De heren waren, zonder dat zij er zich van bewust waren, even omhuld in een zintuiglijk vrouwenjasje!

Maandagmorgen, 9 uur. Er klikklakken vrolijk babbelende dames de vestibule in. Ze houden even stil bij het informatiebord. Ze zijn reuze enthousiast! Vandaag gaan zij Nieuw Vergaderen. Ze hebben het er al dagen over. Hoe zal het zijn? Het informatiebord geeft de Vesta aan. Collega Carolien heeft alles georganiseerd. Inclusief de bijpassende hapjes, spannend! De zaal ziet er prachtig uit! Mooi paars uitgelichte wanden, spectaculaire bloemstukken en veel daglicht. En wat ruikt het hier heerlijk! Ze ruiken sandelhout, lavendel en zelfs 1 dame meent ook mirre te ruiken. De bosbessen yoghurt shake smaakt heerlijk. Van de blauwe bessenmuffin lusten zij er nog wel tien. Als zij een paar uur later ons hippe pand gaan verlaten heeft het vrolijke gebabbel plaatsgemaakt voor serieuze gesprekken over de reorganisatie die ze te wachten staat. Ze zijn een heel eind gekomen die dag!

De dames waren een dagje bewust aan het Nieuw Vergaderen waarin zij hun zintuigen het werk lieten doen!