Menu
Trends

Nieuwe generatie loungemeubilair, optimaal voor horeca en evenementen

Amsterdam – Dit terrasseizoen introduceert Peanuts, een nieuw en fris Nederlands merk loungemeubilair, haar TRAS meubellijn. Productontwerper Eva Dijkhuis, bedenker van Peanuts loungeterras, richt zich specifiek op horecaterrassen en evenementen, zoals beurzen en festivals: “TRAS loungeterras speelt in op de groeiende vraag naar loungemeubilair, maar biedt tegelijkertijd een passende oplossing voor concrete problemen waar horecaondernemers en verhuurbedrijven mee kampen.” Een doordacht modulair systeem zorgt ervoor dat loungezitplaatsen niet meer zo veel terrasruimte in beslag nemen. De losse delen kunnen tegen een stootje en zijn zeer compact stapelbaar, wat een spectaculaire besparing oplevert bij transport en opslag.

Loungen blijft onmiskenbaar populair en dat is helemaal niet gek, weet Dijkhuis: “Een loungehoek ziet er trendy en comfortabel uit, loungezitplaatsen zijn vaak als eerste bezet en gasten blijven er – letterlijk – lang hangen.” Toch staan niet alle terrassen vol met loungemeubilair, reden voor Dijkhuis om op onderzoek te gaan: “Een veelgenoemd nadeel van loungemeubels is de ruimte die ze innemen, zowel op het terras als tijdens opslag en transport. Een gemiddelde terrasstoel neemt ongeveer een halve vierkante meter van het terras in beslag, een loungezitplaats soms het dubbele.” Bijkomend probleem van de relatief logge banken is het feit dat je als ondernemer niet meer flexibel bent in de inrichting van het terras. Daarnaast zijn de meubels vaak niet bestand tegen het intensieve gebruik dat kenmerkend is voor horeca en evenementen. Dijkhuis, zelf jarenlang werkzaam in de horeca, weet van de hoed en de rand: “De meubels kunnen erg vies worden, ze staan in weer en wind buiten en uit ervaring weet ik dat er niet altijd zachtzinnig mee wordt omgesprongen.”

Oplossing
Eerder was Dijkhuis als ontwerper betrokken bij de ontwikkeling van weer- en vandalismebestendig straatmeubilair. Nu ziet ze mogelijkheden om deze kennis te combineren met haar horeca-ervaring: “TRAS loungeterras biedt een oplossing voor gewiekste ondernemers die meer willen halen uit hun terras. Met dit slimme, robuuste en modulaire systeem gaan comfortabel loungen en een flexibele terrasinrichting prima samen. Vergeleken met bestaande systemen kun je tot 30% meer loungezitplaatsen realiseren; een voordeel dat je zult terugzien in de terrasomzet.” Voor verhuurbedrijven maakt transport een groot deel uit van de gemaakte kosten. Met een eenvoudig demonteerbare rugleuning en stapelbare zittingdelen kan een ruimtewinst worden geboekt van maar liefst 75% vergeleken met traditionele loungebanken.

Vormgeving
De vormgeving is een ander belangrijk aspect, volgens Dijkhuis: “Een passende en aantrekkelijke uitstraling van de inrichting is van levensbelang voor een horecabedrijf of evenement. Juist daarom is de vormgeving van TRAS meubels goed aan te passen aan de huisstijl van het bedrijf – of die van een sponsor. Indien gewenst kunnen de framedelen en zittinghoezen worden voorzien van een logo of bedrijfsnaam. Door gebruik te maken van eerlijke en duurzame materialen, zoals roestvast staal, bamboe en duurzaam verbouwd hout, ben je verzekerd van een lange levensduur, weinig onderhoud en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling.“
Het was de combinatie van duurzaamheid, innovatie en gebruiksgemak, waardoor Peanuts loungeterras onlangs werd verkozen tot ‘Het Beste Idee van Amsterdam’. Op www.gopeanuts.nl is de complete collectie te bekijken.

Peanuts. Zo simpel kan het zijn.