Menu
Restaurant

MSC gecertificeerde restaurants zichtbaar op Dinnersite

Vanaf 22 februari 2011 is het mogelijk om MSC gecertificeerde restaurants in Nederland te vinden via de online restaurantgids van Dinnersite. MSC introduceert samen met Dinnersite een zoekfunctie op de Nederlandse website van MSC. De consument kan direct zoeken naar restaurants in Nederland die gecertificeerd zijn volgens de MSC standaard voor traceerbaarheid. De zoekfunctie is gekoppeld aan de online restaurantgids van Dinnersite. MSC gecertificeerde restaurants verschijnen op een speciale resultatenpagina. Daarnaast vermeldt Dinnersite ook op de informatiepagina van het betreffende restaurant, aanvullende informatie over het MSC-keurmerk. Op deze manier weet de consument welk restaurant vis met het MSC-keurmerk op het menu mag serveren en worden ze vooraf goed geïnformeerd over de achtergrond van MSC.

Ingeborg Oosterhuis, Projectmanager Foodservice bij de MSC zegt: “Wij zijn enorm blij met deze nieuwe ontwikkeling. Dit is een unieke stap voorwaarts en een goed voorbeeld om te laten zien wat je door middel van samenwerking kunt bereiken. Dinnersite is de eerste online restaurantgids waarmee MSC samenwerkt. Deze zoekfunctie helpt ons de restaurants die traceerbaarheid naar een duurzame visserij borgen, beter zichtbaar te maken voor de consument, doordat ze via de MSC website en via Dinnersite opgezocht kunnen worden. Het helpt de consument een bewuste keuze te maken ook tijdens een avondje uit. Op dit moment is een selecte groep restaurants gecertificeerd, maar wij hopen dat meer restaurants spoedig zullen volgen.“

Menno de Vries, Algemeen Directeur Dinnersite zegt: “De samenwerking is ook een logische uitbreiding van de samenwerkingen die Dinnersite op het gebied van duurzaamheid met andere partijen is aangegaan. Dinnersite oprichter Menno de Vries zegt hierover: “wij merken dat consumenten steeds meer behoefte hebben aan goede informatie over duurzame maaltijden. Door met organisaties als de MSC samen te werken kunnen wij de kwaliteit van deze informatie garanderen.” Naast de eigen website wordt de informatie de komende tijd ook aangeboden aan alle partner websites die informatie uit de Dinnersite database gebruiken.”