Menu
Horeca op tv

Hotel de Toekomst weer in handen van Sandton Hotel De Roskam

Dinsdag 1 maart is om 20.30 uur op RTL4 de laatste aflevering te zien van Hotel de Toekomst. Daarna zal Sandton Hotel De Roskam in Rheden, dat het decor vormde voor de televisieserie, weer volledig onder eigen naam opereren. De toekomst manifesteert zich intussen in volle glorie op een van de mooiste hotellocaties van de Veluwezoom. De Roskam is na de renovatie van kamers en zwembad, die gedeeltelijk op televisie te volgen was, op alle fronten weer tiptop.
Drie maanden lang verbleven 8 geselecteerde deelnemers aan het tv-programma Hotel de Toekomst in Sandton Hotel De Roskam en werkten aan hun re-integratie in het arbeidsproces. Zij kregen de kans een functie binnen het hotel aan te leren met uiteindelijk een baangarantie.
Wekelijks volgden rond de 1 miljoen kijkers de vorderingen op het hospitalityvlak van Patty, Jeanette, Jan, Brian, Rik, Peter, René en Racquel. Een team van coaches en begeleiders, onder aanvoering van Sandton’s Gui de Vries, wist ieders individuele talenten, kwaliteiten (en valkuilen) in korte tijd boven tafel te krijgen. Sandton Hotels heeft dan ook zeven kandidaten daadwerkelijk een contract kunnen aanbieden – nummer 8 haakte zelf voortijdig af – , variërend van front-office/algemeen medewerker, via keuken- en bedieningsmedewerker, tot TD-er en (toekomstig) Hoofd Housekeeping.
Gui de Vries, oprichter/mede-eigenaar Sandton Hotels en de strenge, maar rechtvaardige hotelier in de serie, is tevreden over de participatie in dit televisieprogramma. “Wij vinden dat we als middelgrote hotelketen ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben en zijn er trots op dat we de kandidaten hebben kunnen motiveren om – met een juiste instelling – hun toekomst in eigen hand te nemen. Het schept voldoening om mensen op deze manier een kans te geven en op weg te helpen. Zij mogen zich nu in de praktijk bewijzen in verschillende Sandton Hotels.”