Menu
Hotels

Laagseizoen? Hou je hotel makkelijker draaiende door te besparen op de vaste lasten

Als hoteleigenaar weet je dat de inkomsten per seizoen nog weleens schommelen. Waarschijnlijk zal je in de zomer – of juist in de winter – meer gasten ontvangen. Gelukkig zijn er een aantal vaste lasten waarop je gemakkelijk kunt besparen, zodat je ook in de rustigere tijden je hotel draaiende kunt houden.

Zakelijke energie: grote kostenpost

De energierekening is voor veel hotels een van de grootste kostenposten. Natuurlijk kun je gasten vragen de lichten uit te doen als ze weggaan, of ervoor zorgen dat de lichten alleen aan kunnen met de pas – die ook als sleutel dient. Maar je hebt natuurlijk geen complete controle over het energieverbruik van je gasten. Zonde als je onnodig teveel betaalt voor energie. Hoe weet je nou bij welke leverancier jij het voordeligst uit bent? Door zakelijke energiecontracten te vergelijken. Heb je een grootzakelijk energiecontract nodig? Dan is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen.

Korting op de zorgverzekering

Je kunt als hoteleigenaar een collectieve zorgverzekering afsluiten als je meer dan twee werknemers hebt. Jij en je werknemers krijgen dan een korting op de zorgverzekering. Deze korting ligt meestal rond de 7%. Ook kun je bij een collectieve zorgverzekering vaak kiezen voor een aanvullende verzekering op maat, zodat je werknemers gezond en inzetbaar blijven. Zorgt voor minder verzuim, bespaart kosten én het maakt jouw bedrijf aantrekkelijker voor (nieuwe) werknemers.

Zakelijke autoverzekering

Gebruik jij je auto voor de zaak? Of heb je een bedrijfsbusje – bijvoorbeeld om gasten op te halen van het vliegveld? Dan is het verstandig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Met een particuliere autoverzekering ben je namelijk niet altijd gedekt bij zakelijke ritten. Zo wordt er bij een particuliere verzekering geen rekening gehouden met wisselende bestuurders. Zakelijke autoverzekeringen zijn doorgaans wel wat duurder dan particuliere autoverzekeringen. Goed dus om verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.