Menu
Eten en drinken

IJssalon Roberto uit Epe wint Gouden IJsspatel

Na een spannende wedstrijd nam jonge ondernemer Shu-Ta Chou, gisteravond de Gouden IJsspatel 2011, in ontvangst. Zijn pistache-ijsje werd dinsdag bij de wedstrijd voor ambachtelijke ijsmakers in Wageningen uitgekozen tot het beste ijsje van Nederland.

Extra speciaal aan de overwinning is dat ijssalon Roberto pas sinds april 2010 in handen is van de 30-jarige Chou; “Toen ik de kans kreeg deze ijssalon over te nemen heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben opnieuw begonnen en heb de gehele receptuur omgegooid. Zo heb ik bijvoorbeeld wel tien potjes pistachepasta en heel veel pistachenoten getest om tot de perfecte smaak te komen.”

Geheim ingrediënt
Bij de ijsvakwedstrijd voor ambachtelijke ijsmakers staat de te bereiden ijssmaak centraal. Niet alleen de smaak telt mee in de beoordeling, maar ook de wijze waarop het ijs is bereid. Bijzonder aan het ijs van Chou is dat al zijn ijs ter plaatse in Epe wordt bereid met biologische melk van een melkveehouder uit de regio (behalve de sorbetsmaken zoals citroen en meloen). De combinatie van de bijzondere receptuur en bereiding leverde hem zelfs een hoger cijfer op dan het ijsje van de beste IJssalon van 2011 (IJssalon Florence in Nederweert).

Op het nippertje
Het had niet veel gescheeld of Chou had niet meegedaan aan de wedstrijd. De ijsvakwedstrijd werd dit jaar voor de 17e keer georganiseerd en, net zoals voorgaande jaren, was er plek voor 60 deelnemers voor het beste ijsje. Aanvankelijk zou winnaar Chou niet mee doen maar met wat overtuigingskracht van zijn moeder (eigenaresse van een ijssalon in IJsselmuiden) schreef hij zich in en bleek hij deelnemer nummer 60!

Over IJssalon Roberto
De salon welke al 28 jaar bestaat, opent binnenkort haar deuren voor haar tweede ‘ijsseizoen’ onder de vleugels van Chou aan de Hoofdstraat 74a te Epe. Naast standaardsmaken zoals chocolade en aardbei, worden er ook bijzondere smaken aangeboden. Liefhebbers kunnen bijvoorbeeld genieten van de ijssmaken ‘appeltaart’, ‘strawberry cheesecake’ of ‘bastognekoekjes’. Verder staat er iedere week een afwisselende nieuwe smaak op het menu. Vanaf volgende week is de website www.ijssalonroberto-epe.nl online voor de exacte openingstijden en aanbiedingen.