Menu
Nieuws

Horecaondernemer, vergeet ook die andere verzekeringen niet

Je bent ondernemer in de horeca. Dan moet je ook je bedrijfsverzekeringen regelen. Maar wat verzeker je als je je café of restaurant wilt verzekeren? Soms ligt het voor de hand, maar er zijn ook verzekeringen waar je misschien nog niet aan dacht.  

Verzekeringen die je altijd moet regelen
Je horeca verzekeringspakket stel je zelf samen. Maar sommige verzekeringen mogen of zullen nooit ontbreken. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven voor als je spullen van je klant beschadigt bijvoorbeeld. Of een inboedelverzekering die bijvoorbeeld van pas komt bij diefstal.

Laat je goed informeren over wat welke verzekering dekt
Je inboedelverzekering dekt veel, maar lang niet alles. Loopt de mooie vloer die je in je huurpand hebt laten leggen waterschade op? Dan dekt je inboedelverzekering niet alle schade. Ook niet als de stroom uitvalt en de voorraad in je koeling of vriezer bederft. We noemen een paar belangrijke verzekeringen die je in ieder geval in overweging kunt nemen.

Water- of brandschade? Bedrijfsschadeverzekering
Je café of restaurant loopt schade op door brand of water bijvoorbeeld. Je moet noodgedwongen een tijdje dicht tot alles weer hersteld is. Je kosten voor huur en personeel gaan gewoon door. Bovendien heb je tijdelijk geen klanten en dus geen inkomsten. Die geldzorgen verzeker je met een bedrijfsschadeverzekering.

Stroomuitval? Koelhuisschadeverzekering
Als de stroom uitvalt loopt alles wat bederfelijk is gevaar. De schade voor een restaurant met een grote koeling kan dan flink oplopen. Vaak is een beperkt bedrag verzekerd in een goederenverzekering. Is de schade groter? Dan verzeker je die met een koelhuisschadeverzekering.

Juridische hulp nodig? Rechtsbijstandverzekering
Een terras uitbreiden, een evenement organiseren: voor allerlei zaken moet je met de gemeente om de tafel en achter de benodigde vergunningen aan. Wat mag wel en wat niet? Hoe zijn de regels precies en hoe ga je daarmee om? Of je hebt een conflict met je huurbaas. Juridische ondersteuning komt dan goed van pas. Een rechtsbijstandverzekering kan daarin voorzien.

Vergeet je personeel niet. Goedwerkgeverschapverzekering
De horeca is de branche waarin de meeste ongelukken gebeuren. Gelukkig zijn dat vaak kleine ongelukjes zonder grote gevolgen. Maar het kan anders lopen. Bij blijvende invaliditeit en overlijden keert een goedwerkgeverschapverzekering een bedrag uit aan de medewerker of aan de nabestaanden van de medewerker.

Tot slot: neem ook preventieve maatregelen
Welke horecaverzekering je ook kiest, je moet natuurlijk ook tijd en energie steken in preventieve maatregelen. Denk aan onderhoud van keukenapparatuur, blusmiddelen en andere installaties. Wil je weten waar de risico’s in horecagelegenheden liggen en meer informatie over alle mogelijke bedrijfsverzekeringen van Centraal Beheer? Bekijk dan de overzichtspagina.