Menu
Hotels

Grote belangstelling voor hotels in eigen land

Nederlandse reizigers tonen grote interesse in hotelovernachtingen in eigen land. In mei werd in verscheidene Nederlandse steden veel vaker naar een hotelkamer gezocht door Nederlanders dan vorig jaar het geval was. Dit blijkt uit cijfers van boekingssite Hotels.com. Met een toename van 500 procent steeg het aantal zoekopdrachten naar hotels in Delft het sterkst de afgelopen maand.

Leiden was met een stijging van 495 procent de op één na sterkste stijger, gevolgd door Leeuwarden en het Belgische Leuven (beide 490 procent). Ook Alkmaar, Amersfoort, Breda, Apeldoorn en Amsterdam behoorden de afgelopen maand tot de twintig snelst opkomende steden onder Nederlandse reizigers.

Nooit eerder behoorden zoveel binnenlandse steden tot de snelste stijgers. Mogelijk heeft het zomerse weer tijdens de voorbije feest- en vakantiedagen geleid tot een forse toename van het aantal stedentrips in eigen land.

De afgelopen maand bleef, net als in voorgaande maanden, ook de belangstelling voor een aantal Spaanse bestemmingen onverminderd populair. Vanuit Nederland steeg het aantal zoekopdrachten naar Malgrat de Mar, Barcelona, Tenerife, Torremolinos en Ibiza wederom sterk ten opzichte van vorig jaar.