Menu
Trends

De vijf hipste hotels in New York

De lente is het ideale moment om ‘The Big Apple’ te bezoeken, dit zijn de adresjes waar sterren en hipsters het liefst logeren.

1. Ace Hotel

De New Yorkse vestiging van deze hotelketen is meteen ook de mooiste met zijn gedempt licht, industrieel-chique meubels in jaren ’20-stijl en monochrome graffiti. Lokale designers Roman and Williams vormden het originele hotel uit 1904 om van een gebouw met hevige pilaren en mozaiëkvloeren tot een hotel met een sfeer die zowel punk als gezellig is. Het publiek laat zich omschrijven als ‘mensen die de stad interessant maken’: kunstenaars en creatievelingen, die niet alleen hun werk soms tentoonstellen in de lobby, maar je ook de leukste tips kunnen geven over wat er in de buurt te beleven is. De kamers zijn groot, minimalistisch, maar groot genoeg om op appartementen te lijken.
www.acehotel.com

2. Hotel On Rivington

Dit hotel is ondergebracht in een glazen toren van 21 verdiepingen, wat betekent dat je vanuit elke kamer een prachtig uitzicht hebt over de Lower East Side. De kamers zijn ruim en minimalistisch, met witte muren, fluwelen zetels en moderne badkamers uit ruwe materialen. In het penthouse met dakterras logeren regelmatig beroemdheden, die niet te beroerd zijn er ook feestjes te geven: zo zijn Gwen Stefani en Marc Ronson fan van dit hotel en werden ook Jay-Z en Beyoncé er al opgemerkt.

hotelonrivington.com

3. Gramercy Park Hotel

Dit statige hotel doet op het eerste zicht een beetje ouderwets aan, maar in het hedendaagse New York heet zoiets ‘bohémien’. De 185 kamers, ingericht met bijzonder oog voor kleur, dompelen je onder in een wereld van weelde en luxe. Wist je trouwens dat hier kunstwerken van Damien Hirst en Andy Warhol te vinden zijn? Gasten van dit hotel hebben bovendien toegang tot de hipste bars in New York: de Rose Bar, de Jade Bar en het sprookjesachtig verlichte terras, waar ook Kate Hudson, Sienna Miller en Liv Tyler graag een glaasje komen drinken.
http://www.gramercyparkhotel.com

4. New York Loft Hostel

Dit zeer betaalbare (!) hotel is gelegen in de meest coole buurt van Brooklyn, op een steenworp afstand van de Lower East Side. De witte kamers in lofstijl zijn gegroepeerd rond een gezellig binnenplein inclusief buitenbubbelbad. Geen superluxe, wel charme en dat vanaf amper 25 dollar per nacht.

http://www.nylofthostel.com

5. Crosby Street Hotel

Dit hotel ligt in het midden van SoHo, net genoeg verstopt om een verborgen plekje te kunnen zijn, maar ook net centraal genoeg om tussen de bruisende bars, gallerijen en restaurants te zitten. Je logeert hier in een mix tussen modern en vintage, vol primaire kleuren en vrolijke details. De kamers zijn ruim en luxueus en voorzien van granieten badkamers en een uitzicht op SoHo
http://www.firmdale.com

Bron:  Nieuwsblad.be, 16 februari 2011