Menu
Hotels

Brazilianen in top 5 hotelgasten

De Brazilianen zijn deze kerstvakantie voor het eerst opgedoken in de top vijf van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB), dat bijhoudt welke nationaliteiten in een hotel in de stad hun vakantie doorbrengen.

De lijst lijkt te bevestigen wat economen al tijden beweren: Brazilië, Rusland, India en China, de zogenoemde Bric-landen, zijn de nieuwe opkomende economische grootmachten.

De lijst wordt op verschillende momenten in het jaar opgesteld op basis van het aantal hotelboekingen in de stad. Traditioneel domineren de Europese landen Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland de lijst, aangevuld door Amerika.

Dat Brazilië nu de vijfde plek opeist, is opvallend, zegt Machteld Ligtvoet van het ATCB. ”Dit zou het begin kunnen zijn van een tendens. Blijkbaar kunnen Brazilianen zonder problemen geld opbrengen voor een hotel in de stad.”

Rusland, India en China zijn nog niet opgedoken in de top vijf, maar deze landen zullen de komende jaren ongetwijfeld volgen, verwacht het ATCB.

Dat Italianen niet in de lijst opduiken, terwijl ze toch veel in de stad te vinden zijn, is volgens Ligtvoet het gevolg van de selectiecriteria van de lijst. ”Wij kijken alleen naar de hotelovernachtingen. Het zijn vooral jonge Italianen die naar Amsterdam komen. Zij kiezen eerder voor een bed&breakfast, hostel, camping of couchsurfing.” (Merel Straathof)

Bron: Parool.nl