Menu
Eten en drinken / Hotels / Nieuws / Restaurant

Frisse start van toeristisch seizoen

750.000 buitenlandse toeristen tijdens Pasen
Een fris paasweekend zorgde voor een bescheiden start van het toeristisch seizoen, zowel in aantallen als in bestedingen. Volgens NBTC Holland Marketing brachten zo’n 750.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door. Daarnaast genoten zo’n 225.000 Nederlanders van een korte paasvakantie in eigen land. Bovendien ondernamen Nederlanders bijna 20 miljoen uitjes in eigen land. Alle binnenlandse en buitenlandse bezoekers besteedden dit jaar ruim 500 miljoen euro tijdens Pasen in ons land.

KUST EN STEDEN POPULAIR
Net zoals voorgaande jaren kwamen de meeste buitenlandse toeristen uit Duitsland, gevolgd door de Belgen. Daarnaast waren er ook veel bezoekers uit Frankrijk. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers waren ook dit jaar de kust en de grote steden. De accommodaties aan de kust waren, ondanks het koude weer, ook dit jaar populair. Door het hele land waren de bungalows, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties en hotels redelijk bezet. Het vroege tijdstip van Pasen en het koude weer zorgden voor een lagere bezetting op de campings.

BINNENACTIVITEITEN POPULAIR

Van de 400.000 Nederlanders die op vakantie gingen tijdens de paasdagen, bleven er zo’n 225.000 in eigen land. Naast vakanties ondernemen Nederlanders traditiegetrouw ook veel uitstapjes tijdens Pasen. Nederlanders lieten zich deze Pasen niet uit het veld slaan door het koude weer. Er werden bijna 20 miljoen uitjes ondernomen door Nederlanders. Fietsen, wandelen, uitwaaien op het strand en winkelen waren daarbij favoriet. Ook binnenactiviteiten in attractieparken, musea, horeca, zwembaden of sauna’s waren populair.

BESTEDINGEN
De gastvrijheidseconomie is van groot belang voor de Nederlandse economie: met Pasen besteedden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land ruim 350 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten gaven zo’n 150 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal werd er tijdens de paasdagen ruim 500 miljoen euro uitgegeven aan vervoer, verblijf en vermaak.

Op zoek naar leuke uitjes met familie en of vrienden? Ga voor locaties, reserveren en advies naar Enjoy.nl