Menu
Nieuws

Binnenkort een feestje? Hoe kunt u het beste uw feestverlichting inzetten

Heeft u binnenkort iets te vieren en wilt u uw feest aankleden met feestverlichting? Feestverlichting kan zorgen voor een gemoedelijke sfeer, maar kan ook gevaar met zich meebrengen. In dit artikel leest u hoe u beter gebruik kunt maken van feestverlichting en ook hoe u uw feest nog spectaculairder maakt met een rookmachine!

Waar u op dient te letten bij feestverlichting

De feestverlichting die u wilt ophangen dient minimaal een CE-markering te hebben. Het keurmerk KEMA is nog beter, omdat de verlichting is gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Dit neemt niet weg dat er altijd iets kan gebeuren, maar het is in ieder geval goed getest.

Bovendien dient de bedrading van elektronische versiering en snoeren voor gebruik gecontroleerd te worden op beschadigingen. Wanneer er scheurtjes in de bedrading zitten, mag u de verlichting niet meer gebruiken. Tevens moet u controleren of alle lampjes het doen. Dit kunt u controleren door de lampjes een halfuur te laten branden en er bij te blijven om te kijken of alles het blijft doen en er geen gekke dingen zijn met de verlichting.

Wilt u ook een bijdrage aan het milieu leveren, dan is het aan te raden om led feestverlichting aan te schaffen. Ten eerste wordt led-verlichting warm, maar niet heet. Ten tweede heeft led-verlichting een lange levensduur en laag energieverbruik.

Wanneer u de feestverlichting heeft uitgepakt, heeft gecontroleerd op beschadigingen en of alle lampjes het doen kunt u de feestverlichting het beste direct aansluiten op het stopcontact. Feestverlichting aansluiten op verdeelstekkers dient u te vermijden. Het kan gebeuren dat u meer aansluit dan het vermogen waarmee rekening is gehouden bij het ontwerp van de verdeelstekker.

Overbelasting van snoeren dient u te voorkomen. Verlengsnoeren mogen niet aan elkaar worden gekoppeld. Kabelhaspels en reguliere verlengsnoeren moet u helemaal uitrollen. Controleer voor het aansluiten van de feestverlichting hoeveel watt het verbruikt en hoeveel watt een snoer aankan. Het aantal watt wat een snoer aankan staat aangegeven op het snoer.

Wilt u uw feest liever buiten geven, maar de locatie wel aankleden met verlichting controleer of de verlichting, snoeren en materialen daarvoor geschikt zijn. IP23 moet vermeld staan op de verpakking van verlichting met regen/waterdichte lampjes.

Uitbreiden van het feest met rookmachines

Uw feest kunt u spectaculairder maken met een rookmachine. De mistmachines zijn het meest geschikt. De machine geeft een stromende atmossfeer af. Met deze rookmachine kunt u de ruimte intiemer laten lijken als de ruimte groter is dan de binnenkant dan het aantal gasten kan vullen.

U zult denken dat een rookmachine misschien niet ideaal is, maar niks is minder waar. De meeste rookmachines kunt u verplaatsen. Daarnaast kunt u de rookmachines gemakkelijk opslaan en bespaart u ruimte. Maar het allerbelangrijkste is dat u zorgt voor een geweldige en levendige sfeer bij de gasten. De gasten zullen uw feest blijven herinneren.