Menu
Nieuws

Werken in de horeca

Lijkt het je leuk om in de horeca te werken? Geen slecht idee! In dit artikel geven we je handige informatie over een baan bij een restaurant, café of een andere uitgaansgelegenheid. Waar vind je werk in de horeca? Welke functies kan je er bekleden? Lees hier alles wat je wilt weten over werken in de horeca.

Een baan vinden
Allereerst moet je je baan vinden. Het makkelijkste is om online te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld kijken bij een vacaturebank of een online uitzendbureau. Vaak zie je ook in de horecagelegenheden zelf bordjes hangen dat men personeel zoekt. En je kan natuurlijk ook gewoon vragen bij je favoriete tentje of ze nog mensen zoeken. In de horeca zitten ze vaak om mensen verlegen, dus goede kans dat ze iets voor je hebben.

Functies binnen de horeca
Er zijn allerlei verschillende functies binnen de horeca te vinden. Dit zijn de meest gebruikelijke werkzaamheden om mee te beginnen in een café of restaurant:

Bladloper: een mooie functie om mee te beginnen. Als bladloper zorg je dat de mensen hun drankjes krijgen. Omdat je met sterke drank werkt, moet je wel minimaal achttien zijn.

Bediening: in de bediening neem je bestellingen op en geef je de gasten hun eten en drinken. Je bent een onmisbare schakel tussen de klant en de keuken. Sociale vaardigheden zijn een must in de bediening!

Barman: vind je het leuk om mooie cocktails te maken, bier te tappen of het perfecte kopje koffie te zetten? Dan is de baan van barman iets voor jou. Vaak ben je dan ook laat op de avond nog aan het werk. Ook voor deze functie moet je achttien zijn.

Keukenhulp/afwasser: om eten te koken, moet je meestal over een koksdiploma beschikken. Maar er is meer wat je kunt doen in de keuken. Afwassers komen altijd van pas en ook bij het klaarzetten en voorsnijden van eten kan je als keukenhulp worden ingezet.
Veel succes met het zoeken naar je baan in de horeca!