Menu
Nieuws

Betjeman & Barton opent tweede winkel in Den Haag

Betjeman & Barton opent een tweede winkel in Den Haag. Op de hoek van Den Haags statigste winkelstraat, de Frederik Hendriklaan, opent het Franse theehuis een salon de thé, waar je op je gemak kunt genieten van de exclusieve B&B thee. Op zes maart a.s. zal theeliefhebber – en burgermeester van Den Haag – Jozias van Aartsen de winkel officieel openen.

De winkel
De nieuwe Betjeman winkel heeft een modern uiterlijk. Het strakke design in simpele kleuren geeft je het idee dat je in New York beland bent. Simpele lijnen, veel licht en open ruimte maakt de nieuwe zaak een moderne versie van een oude ‘salon de thé’.

Naast alle thee van Betjeman, zijn er theebenodigdheden van onder andere Zero Japan, For Life en Emma Bridgewater. Je kunt er tevens, in New York stijl, ‘in het raam’ zitten en een kop thee drinken. Met een beroemde macaron van Patisserie Jarreau.

Thé Royal
Speciaal voor de opening melangeerde Betjeman & Barton deze keer geen thee, maar een Thé Royal. De Thé Royal (recept onderstaand), is een variatie op Kir Royal, en wordt gemaakt met een extract van Betjeman’s Melange Pouchkine en Italiaanse prosecco.

B&B in Nederland
Betjeman & Barton maakt al sinds 1919 eersteklas thee. De Parijse theekopers staan bekend om hun kennis van thee en Frans avontuurlijke melanges. ‘Grande dame de thé’ Marion van de Blik bracht Betjeman & Barton in 1992 naar Nederland en opende met veel succes de eerste winkel in Den Haag.

Thee
Betjeman & Barton thee is ook verkrijgbaar bij Betjeman & Barton op de Denneweg in Den Haag en Tea in the City in Amsterdam en Utrecht. Voor wie niet om de hoek woont, is er altijd nog www.betjemanandbarton.com.