Menu
Eten en drinken

Bas Diks uit Harreveld maakt 'Lekkerste Broodje' in de categorie catering

Bas Diks van Diks Catering & Party Service in Harreveld won vandaag tijdens de Horecava in de Amsterdam RAI de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland, categorie catering, met zijn creatie Master Piece. Master Piece is Waldkorn tafelbrood, belegd met o. a. rund entrecote, grove mosterd, tijm en rozemarijn. De winnaar kreeg de Hanos Bokaal 2011 en won een kookworkshop bij Hanos Apeldoorn. Diks kreeg de hoofdprijs uitgereikt uit handen van toprestaurateur Joop Braakhekke en Garry de Boer, culinair adviseur van Hanos.

Uitslag:
1. Bas Diks uit Harreveld (Diks Catering & Party Service) met Master Piece.
2. Roland Biermans uit Den Bosch (Appèl Catering) met A Bitter Sweet Symphony.
3. Daniëlle Touwslager uit Almere (HMS Host) met De Verre Reis.

Opdracht
De deelnemers hebben live onder de ogen van een jury 5 identieke belegde broodcreaties (waarvan één verpakt) samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant; er moest gebruik worden gemaakt van een algemeen verkrijgbare broodsoort. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. Het broodje mocht maximaal 3,25 euro kosten. De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en natuurlijk smaak.

De lekkerste wedstrijden
Aan de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland, categorie catering, namen dit jaar 12 cateringmedewerkers en -ondernemers deel. Lekkerste Broodje is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, al 28 jaar organisator van deze wedstrijd, en wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland en marktpartijen. De stichting wil met Lekkerste Broodje de creativiteit stimuleren in lunchrooms, restaurants, catering en de gehele horeca.

Jury
De jury van Lekkerste Broodje, categorie catering, bestond uit voorzitter Bob Hutten (Hutten exclusieve catering), Hajé de Jager (eigenaar Hajé Restaurants, voorzitter sector Restaurants KHN), Agnes Leewis (marketing manager Nederlands Visbureau), Alfred Verhagen (marketing manager Koppert Cress), Frank Veldhof (bedrijfschap Horeca en Catering) en Alan Campbell (manager Depa).

Bron: Khn