Menu
Nieuws

Amsterdam ArenA moderniseert Hoofdgebouw

Amsterdam ArenA, het grootste stadion van Nederland voor voetbal, live-concerten, entertainment en business events geeft vandaag het startsein voor de modernisering en uitbreiding van het Hoofdgebouw. Deze ingrijpende operatie heeft ten doel de verbetering van de toegankelijkheid, de wayfinding en de veiligheid van het Hoofdgebouw, een kwaliteitsimpuls en uitbreiding van de hospitality ruimtes en verduurzaming van de installaties van het stadion. Deze modernisering en uitbreiding is het grootste en meest ambitieuze project sinds de opening in 1996. De totale investering bedraagt circa € 20 miljoen. In de zomer van 2012 zal het project worden opgeleverd.

Modernisering Hoofdgebouw
De hospitality ruimtes van het Hoofdgebouw worden vergroot en de kwaliteit van alle voorzieningen zal een grote impuls krijgen. Met een heldere en overzichtelijke logistiek zullen de gebruikers van het Hoofdgebouw van de ArenA zich prettiger kunnen bewegen van en naar de zalen. Extra liften en roltrappen zijn in het plan opgenomen in een centraal gelegen nieuwe kern in het hart van het gebouw en er komt een inpandige verbinding tussen het Hoofdgebouw en Entreegebouw. Verkeersgebieden zullen aanzienlijk worden verruimd. De nieuwe hoofdstructuur van het gebouw zorgt ervoor dat de wayfinding gemakkelijker, overzichtelijker en veiliger wordt.

Amsterdam ArenA. Daar gebeurt het.
De Amsterdam ArenA ontwikkelt zich continue om zo het stadion ‘state of the art’ te houden. Na vijftien jaar is het tijd voor een ingrijpende modernisering van het Hoofdgebouw. De Amsterdam ArenA investeert in de toekomst om zo een “nieuw” Hoofdgebouw op een toplocatie te bieden met diverse soorten ruimtes van verschillende grootte voor allerlei gebruiksdoeleinden. De oplevering is over 16 maanden. De werkzaamheden staan de evenementen in de Amsterdam ArenA ondertussen niet in de weg.

“We zijn zeer verheugd en trots dat we dit project ten uitvoer gaan brengen, omdat we hiermee onze gasten weer een ambiance kunnen bieden die zich kan meten met de Champions League van de Europese stadions”, aldus Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA.

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, reageert positief: “De ontwikkeling van de Amsterdam ArenA betekent voor Ajax ook goed nieuws. Zowel de medewerkers, staf en selectie van Ajax, maar zeker ook de supporters zijn gebaat bij een modern, veilig en kwalitatief hoogstaand onderkomen. Daarnaast biedt het natuurlijk perspectieven voor de toekomst”.

Duurzaamheid
Met deze modernisering van het Hoofdgebouw bereikt de Amsterdam ArenA al de helft van de doelstellingen van een klimaatneutraal stadion in 2015. Zo worden de installatietechnische maatregelen gecombineerd met een nieuw gebouwbeheerssysteem waardoor het monitoren en sturen van de energiestromen voor elke ruimte centraal gebeurt. Middels ‘state of the art’ technologie hoeft er minder verwarmd of gekoeld te worden.

Met energiebesparende maatregelen wordt de CO2 –uitstoot gehalveerd. De overblijvende uitstoot wordt gecompenseerd met de nieuwste generatie zonnepanelen op het dak en een eigen wind-molen. De Amsterdam ArenA zal zelfs in dalperiodes energieproducent zijn. Verpakkingsmaterialen worden gereduceerd, gescheiden en gerecycled. De Amsterdam ArenA zal in 2015 per saldo geen gram CO2 meer uitstoten. De officiële start van de modernisering vandaag zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de uitstraling als hét duurzame visitekaartje van Amsterdam.

Partners modernisering en uitbreiding Hoofdgebouw Amsterdam ArenA zijn: Dura Vermeer, Bam Techniek, Soeters Van Eldonk, Diepenhorst de Vos en partners, KONE.

Voor meer informatie zie www.amsterdamArenA.nl