Menu
Nieuws

AD JANSSEN VAN KASTEEL RHOON MEEST MARKANT IN ZUID-HOLLAND 2010

Woerden – Ad Janssen van Kasteel Rhoon is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland 2010. De jury roemde de ondernemers-mentaliteit, vakmanschap en creativiteit van Ad Janssen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Terwijl de Nederlandse horeca, over het algemeen, kampt met tegenzittend economisch tij, opende Janssen het afgelopen jaar drie nieuwe horecazaken. “Ik geloof dat het kan. Juist nu. Mensen gaan minder uit, maar áls ze uit eten gaan, willen ze verrast worden. Men gaat voor kwaliteit. Ik vind het een enorme uitdaging om die te bieden” aldus Janssen. Hij en zijn staf koken vanuit een eigen identiteit, zo krijgen zijn gerechten een ziel, voeg daar de monumentale gebouwen aan toe en met goed gastheerschap, krijgen de gasten een totaalbeleving.

Bedrijven
De horecabedrijven van Janssen zijn; Kasteel Rhoon, BIGGO restaurant, Kookstudio Het Oude Regthuys, het Wapen van Rhoon, Art & Dining in het Dordrechts Museum en kookstudio St.Jacobs Kapel. Met nog drie andere bedrijven; de taartarchitect, van Ja tot Z Weddingplanners en Sweet en Salty, een patisserie en visspecialiteitenwinkel.

Janssen mag zich een jaar lang de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland  noemen. Hij doet mee aan de landelijke verkiezing van Koninklijke Horeca Nederland. De landelijke winnaar wordt in 2011 tijdens de Horecava in Amsterdam bekend gemaakt.

Markant
Met Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. De hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio.

Tweejaarlijks wordt uit alle regionale winnaars, de landelijke winnaar gekozen. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:

•Financieel gezond bedrijf;
•Goed personeelsbeleid;
•Goede presentatie van bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collegaondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca. Voor meer informatie over Markant, kijk op www.meestmarkant.nl

Bron: Ad Jansen van kasteel Rhoon meest markant in Zuid-Holland, Khn.nl 15 november 2010