Menu
Nieuws

Actie kinderrestaurant voor Emma Kinderziekenhuis op Horecava

Bezoekers aan Horecava steunen het kinderrestaurant in het Emma Kinderziekenhuis door voor € 5,00 mee te doen aan de wedstrijd ‘Wall of Fame’. In het midden van de Horecava hangen 20 portretten van horecacoryfeeën. Wie er 10 goed raadt, maakt kans op de hoofdprijs, een groot schilderij van een overdadige gedekte tafel met vier portretten naar keuze, geïnspireerd op de ‘Anatomische Les’ van Rembrandt.

Actie op de beursvloer
Schilder Gerard Hemmes heeft 20 bekende horecamensen geportretteerd. Dat zijn bijvoorbeeld Sergio Herman, Thérèse Boer, Joop Braakhekke, Herman den Blijker en Camille Oostwegel. Bezoekers kunnen bij de ‘Wall of Fame’ voor € 5,00 een deelnameformulier kopen. De portretten zelf zijn te koop voor € 500,00 waarbij de geportretteerde het eerste recht van aankoop heeft. Meedoen is alleen mogelijk op Horecava 2011, van 10 t/m 13 januari in Amsterdam RAI.

Kinderrestaurant
Alle donaties worden ter beschikking gesteld aan het Emma Kinderziekenhuis AMC ten behoeve van het kinderrestaurant, na aftrek van de schilderskosten. In totaal is er nog € 60.000,00 nodig. Het bijzondere van dit restaurant is dat kinderen, wanneer ze maar willen, er naar toe kunnen gaan. Met bed, met rolstoel. Met ouders, grootouders, vrienden. Net zoals je, als je niet in het ziekenhuis verblijft, naar een echt restaurant gaat om er even lekker uit te zijn. Per jaar bezoeken 40.000 kinderen uit heel Nederland het Emma Kinderziekenhuis, waarvan er dagelijks 166 kunnen overnachten. Meer informatie is te vinden op www.steunemma.nl.