Menu
Eten en drinken / Nieuws

Tirol breidt culinaire routes uit met chocolade route

In de regio TirolWest opent in 2013 de twintigste ‘genuss route’, die in het teken staat van Tiroler Edle chocolade. Deze chocolade uit Landeck behoort tot de beste chocoladesoorten ter wereld. De culinaire route start bij het bergstation van Venet, waar de Grauvieh koeien in de weide grazen op 2.000 m. In de nabijgelegen Gogles-Alm kan verse melk worden geproefd en krijg je uitleg over hoe kaas wordt gemaakt. De route vervolgd naar het Naturparkhaus Gachenblick, waar eveneens een groot aantal melkproducten op het menu staan. Na terugkeer in het dal per wandelbus, is het tijd om de chocolade te proeven in de banketbakkerij van Hansjörg Haag of zelf aan de slag te gaan tijdens een chocoladeworkshop.

Jaarlijks produceert Hansjörg Haag 20.000 liter chocolade in 46 varianten, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van melk van Grauvieh koeien. In de chocolade worden lokale producten verwerkt zoals honing, veenbessen en walnoten. De cacaovruchten zijn afkomstig van fair trade boeren in Venezuela, Ghana en Ecuador.

Wie na afloop de smaak te pakken heeft, kan de 19 andere culinaire routes verkennen, waaronder de nabijgelegen ‘Stanzer Zwetschke route’. In het dorp Stanz, gelegen op slechts 3 km van Landeck, produceren 53 kleine stokerijen pruimenbrandewijn.
Op zoek naar een culinaire wandeling in Nederland? Enjoy.nl