Menu
Restaurant

Terras inrichten van jouw strandtent

Met de zomer die eraan komt kriebelt het bij veel mensen om het terras op te duiken. Maar hoe zorgt u ervoor dat het terras van uw strandtent vol zit met genietende mensen? In dit artikel geef ik u 5 tips om uw terras aankomende zomer vol te krijgen.

5 Tips voor een succesvol terras

 1. Maak een indelingsschets van uw strandtent. Met deze schets zullen de praktische zaken van uw locatie in beeld komen, zoals:
  • De plaats waar de uitgiften van de bar en keuken zijn.
  • De plaats van de toiletten.
  • De plaats van de kassa.
  • De objecten die niet of moeilijk te verplaatsen zijn, zoals vaste bomen, zware planten en niet zware/vaste terrasschermen.
  • Hoe de zon op uw terras schijnt gedurende de dag.
  • Het aanzicht, wat zien gasten als zij aan komen lopen.
  • Het uitzicht, wat zien gasten wanneer ze op uw terras zitten.
 2. Zorg ervoor dat uw personeel makkelijke en korte routes kan lopen. Dit zorgt ervoor dat uw personeel de gasten snel kan helpen. Deze routes zorgen er ook voor dat uw gasten een uitnodigende zitplaats gemakkelijker kunnen bereiken.
 3. Zorg ervoor dat uw terras aansluit op het product dat u verkoopt. Wanneer u zich voornamelijk richt op gasten die enkel een drankje komen drinken, dan kunt u bijvoorbeeld beter kleinere terrastafels of een verstelbare loungeset van Vdgarde.nl gebruiken dan wanneer u zich richt op gasten die ook een hapje komen eten. Door uw terras beter te laten aansluiten op uw product kunt u de vierkante meters optimaal benutten.
 4. Uw terras is uw visitekaartje. Zorg voor een schoon terras met een vriendelijke uitstraling. Een potentiële gast bepaald in enkele seconden waar hij gaat zitten. Zorg er dan voor dat u zich onderscheidt met uw terras. Kies voor uw eigen (huis)stijl en imago. Wanneer de gast de keuze voor uw terras heeft gemaakt, is het tijd om de ultieme beleving te creëren. Een gast die zich aangenaam voelt bij u op het terras, zal al snel langer blijven zitten.
 5. Onderhoud uw terrasmeubilair. Bij het aanschaffen van het meubilair is het van belang om te kijken naar het comfort, het gewicht, de volume en de opslag. Het is belangrijk dat uw terrasmeubilair aansluit op uw doelgroep, goed gereedschap is het halve werk. Heeft u al terrasmeubilair? Controleer de conditie van deze meubelen en repareer eventueel wat u moet repareren.

Deze 5 tips zijn de eerste 5 vijf stappen naar een succesvol terras aankomende zomer!