Menu
Hotels / Nieuws

Sheraton Amsterdam Airport hotel leerbedrijf van het jaar 2011

Op donderdag 13 januari 2011 is Sheraton Amsterdam Airport Hotel, gevestigd te Schiphol, uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2011 Horeca. De winnaar is tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam bekendgemaakt. De andere genomineerden waren Restaurant Puur Smaeck, gevestigd te Hilversum en Restaurant Le Mirage, gevestigd te Emmeloord.

De commissie heeft de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar 2011 Horeca’ onder meer toegekend omdat Sheraton een goed ontwikkeld opleidingsplan heeft en een heldere visie op opleiding. Deze wordt tot in de kleinste handelingen vertaald. Ook staat het bedrijf hoog aangeschreven bij scholen. Medewerkers hebben plezier in hun werk en zijn gericht op ontwikkeling.

Het winnende bedrijf kreeg de bij de titel behorende trofee uitgereikt door Alien Cnossen, algemeen directeur van Kenwerk. Tevens ontving Sheraton Amsterdam Airport Hotel een bedrag van € 250,00 voor de personeelspot.

Criteria
De drie genomineerde leerbedrijven zijn door de commissie gekozen uit de leerbedrijven die zijn voorgedragen. De commissie is bij de genomineerde leerbedrijven langs geweest voor hun mondelinge toelichting op de nominatie. Bij deze laatste beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van een ambassadeursrol en de opleidingsresultaten.

De commissie die het Leerbedrijf van het Jaar 2011 kiest, bestaat uit vertegenwoordigers van sociale partners (werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers), directieleden van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar en Kenwerk. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de horecasector hebben onder de aandacht te brengen.

Bron: Khn