Menu
Hotels

Sandton Hotel Eindhoven City Centre neemt initiatief Glazen Hotel

General manager Marc van den Broek van Sandton Hotel Eindhoven City Centre liep al een poosje rond met het idee: een hotel van glas voor het goede doel. Te vestigen bij het Glazen Huis van 3FM Serious Request, dat van 18 tot 24 december in Eindhoven staat. En hij kreeg het voor elkaar. Op 18 december opent Het Glazen Hotel haar deuren.

Opbrengst Glazen Hotel naar Serious Request
Het initiatief werd direct opgepakt door Machiel Debets van de VVV Eindhoven. Samen gingen ze enthousiast aan de slag. Dankzij belangeloze medewerking van tal van (gemeentelijke) instanties en toeleveranciers staat er op het Eindhovense Catharinaplein gedurende zes dagen een Sandton Bed&Business hotel: van glas! De gehele omzet – en meer, als het aan de initiatiefnemers ligt – gaat naar de Glazen Huis-actie voor kinderen die slachtoffer zijn van de AIDSproblematiek. Van den Broek: “We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor Serious Request en streven naar een opbrengst van minimaal 40.000 euro.”

Glazen kopie van zakenhotel
Het Glazen Hotel is een grotendeels uit glas opgetrokken luxe tentaccommodatie met de service en voorzieningen die van een zakenhotel mogen worden verwacht. Het telt één hotelkamer en een multifunctionele vergaderruimte. De hotelkamer wordt per dag via de speciaal voor dit doel aangemaakte website: www.glazenhotel.nl , gesponsord door Hotelkamerveiling.nl, bij opbod verkocht.
De vergaderruimte is per bloktijd van 2.5 uur te reserveren á 1.000 euro. Huurders van de zaal kunnen tegen meerkosten gebruikmaken van diverse faciliteiten en catering en worden gestimuleerd om met hun gasten het huurbedrag te verdubbelen. Een flink aantal time slots is al geboekt. Verschillende bedrijven organiseren in het tijdelijke Bed&Business hotel netwerkbijeenkomsten, een lunch, of kerstborrel.

“Een unieke vorm van exposure”, zegt Marc, “het bedrijfsleven kan op deze manier een steentje bijdragen aan het goede doel en staat op sympathieke manier in de schijnwerpers.”

De actie past bij Sandton Hotels. De hotelgroep, waarvan de naam is ontleend aan de bekende zakenwijk in Johannesburg, ondersteunt al langere tijd projecten in Zuid-Afrika van het MKI-Medical Knowledge Institute, een Nederlandse non-profitorganisatie gericht op scholing en informatievoorziening op het gebied van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Guerilla-actie Uitgeslapen zakendoen
Zakenmensen die hun welverdiende nachtrust liever doorbrengen tussen vier muren en zonder de nieuwsgierige ogen van duizenden toeschouwers kunnen natuurlijk ook terecht in het ‘stenen’ Sandton Hotel aan de Stratumsedijk in Eindhoven. Met een ludieke guerrilla-actie op straat wordt dinsdag 7 december het ‘Bed & Business’-concept gelanceerd. Een overnachtings- en meetingarrangement dat allerlei voordelen biedt. Sandton Eindhoven City Centre fungeert als pilot voor het concept dat in een volgende fase verder wordt uitgerold. Meer informatie en boekingen via Uitgeslapenzakendoen.nl.