Menu
Nieuws

RENÉ BASTIANI VAN GEWOON RENÉ MEEST MARKANT 2010 IN AMSTERDAM

Woerden – René van café/restaurant Gewoon René is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemers van Amsterdam 2010. De jury roemde hij het vakmanschap en de creativiteit van René Bastiani. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Het betreft hier een bedrijf in het westelijk havengebeid. Bastiani is onlangs van locatie veranderd omdat hij door wegomleidingen onbereikbaar was geworden Om dit te realiseren heeft hij constructief en veelvuldig overlegd met de gemeente. Uiteindelijk heeft hij zelf de nieuwe locatie gevonden. Een goed zichtbare locatie op de kruising van de belangrijke toegangswegen naar dit gebied. In Groningen heeft hij een kapsalon gekocht, deze opgepakt en neergezet in het industriegebied. Deze ruimte heeft hij helemaal opgeknapt met een verbluffend resultaat.

Publiek
René Bastiani richt zich op medewerkers die in het gebeid werken. Hij maakt al zijn producten zelf. Gewoon René is na korte tijd al the place to be in het Amsterdams Havengebied. Met Gewoon René weet Bastiani een heel breed publiek aan zich te binden van zakenmensen die hier komen lunchen tot de vrachtwagenchauffeur die Gewoon René bezoeken voor een goede maaltijd. Het aantal bijeenkomsten en presentaties in Gewoon René is groeiende. Voor Bastiani is dit weer een nieuwe uitdaging op horecagebied.

Bastiani mag zich een jaar lang de Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam noemen. Hij doet mee aan de landelijke verkiezing van Koninklijke Horeca Nederland. De landelijke winnaar wordt in 2011 tijdens de Horecava in Amsterdam bekend gemaakt.

Markant
Met Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. De hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio.

Tweejaarlijks wordt uit alle regionale winnaars, de landelijke winnaar gekozen. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:

Financieel gezond bedrijf;
Goed personeelsbeleid;
Goede presentatie van bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collegaondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca. Voor meer informatie over Markant, kijk op www.meestmarkant.nl

Bron: René Bastiani van Gewoon René mees markant 2010 in Amsterdam, Khn.nl 15 november 2010