Menu
Hotels

Exploitatie Sandton Hotel Toor

Sandton Hotels beëindigt exploitatie Hotel Toor

Per 1 september beëindigt Sandton Hotels de exploitatie van Hotel Toor in Alphen aan den Rijn. De beslissing om de exploitatie van het bekende stadshotel te beëindigen valt zwaar, zegt Gui de Vries, oprichter/eigenaar van Sandton Hotels, maar was onafwendbaar.

Sandton Hotels nam in 2009, na het faillissement van Golden Tulip, de exploitatie over van Hotel Toor. Dat zou volgens plan in 2011 plaatsmaken voor nieuwbouw als onderdeel van het stationsontwikkelingsgebied. Door de economische crisis is dat project opgeschort en het is niet duidelijk wanneer en in welke vorm realisering gestalte krijgt. De medewerkers zijn woensdagmiddag op de hoogte gesteld van het besluit.

De Vries: “De accommodatie is verouderd en voldoet intussen niet meer aan de kwaliteitseisen van Sandton Hotels. Een investering in het huidige hotel is niet verantwoord. Daarbij spelen de omgevingsfactoren, zoals de achterblijvende bouwontwikkelingen van het stationsgebied een belangrijke rol. Het is ongelofelijk jammer dat we voor dit potentieel goed draaiende hotel deze beslissing moeten nemen. Voor de medewerkers wordt zoveel mogelijk een vervangend dienstverband gezocht in een van de andere Sandton hotels.”

De Vries benadrukt dat Alphen aan den Rijn voor Sandton Hotels een interessante locatie blijft en dat de hotelketen in gesprek blijft over de geplande nieuwbouw.