Menu
Nieuws

Nieuw 4 sterren deluxe hotel in voormalige gevangenis Roermond

Van der Valk:
Van der Valk monumenten beheer zal in het voorjaar van 2011 de deuren openen van een nieuw 4 sterren hotel in Roermond. Het hotel zal de naam Het ArrestHuis gaan dragen en is gevestigd in het voormalige huis van bewaring in Roermond, gelegen midden in het centrum.

Monumentaal pand:
Alle oude elementen zijn behouden bij de bouw van Het ArrestHuis, traliewerk en stalen deuren zijn in tact gehouden waardoor het in zijn geheel een zeer karakteristieke en bijzondere uitstraling geeft in een hip en modern jasje.

Het Arresthuis:
Het ArrestHuis zal in totaal 43 kamers tellen, een trendy hotelbar en een restaurant genaamd Restaurant Damianz waar op hoog niveau gerechten bereid zullen worden. De comfortabele en deluxe cachotten waren voormalige cellen. 3 cellen zijn nu tot 1 cachot samengevoegd. In de voormalige directie vertrekken en sport ruimte worden 7 suites, sauna en fitness gerealiseerd. Op de voormalige “luchtplaats” kan men in de zomer genieten op het mooie binnenterras van een hapje en een drankje. In het naastgelegen oude archiefhuis is er nu de mogelijkheid om groepjes tot 18 personen te laten vergaderen, natuurlijk in combinatie met alle moderne faciliteiten van nu.

Roermond:
Roermond is een historische stad met veel mogelijkheden voor zowel op leisure als zakelijk gebied. Door de komst van Het ArrestHuis is Roermond is er weer een stukje historie bewaard gebleven. Het gebouw fungeerde van 1863 tot 1997 als gevangenis. Ook wel bekend als de bolletjesbajes. In tegenstelling tot vroeger zal Het ArrestHuis nu een ongekend service niveau bieden.

Voorjaar 2011:
In het voorjaar van 2011 kan iedereen genieten van een vrijwillig verblijf in Het Arresthuis. De voorbereidingen zijn in volle gang en het beloofd iets heel bijzonders te worden.

Bron: Laura Demarteau, 18 oktober 2010