Menu
Hotels

Interesse in Haarlemse hotelkamer stijgt snelst

Nederlandse reizigers tonen grote belangstelling voor hotelovernachtingen in Haarlem. Op boekingssite Hotels.com werd de afgelopen maand ruim vijf keer vaker naar een hotelkamer in Haarlem gezocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Daarmee is Haarlem de bestemming met het snelst stijgende aantal zoekopdrachten ten opzichte van vorig jaar. De Noord-Hollandse stad wordt op de voet gevolgd door Breda.

Maandenlang waren het buitenlandse bestemmingen die de grootste groei vertoonden. De top van de ranglijst bestaat nu voor de tweede achtereenvolgende maand uit binnenlandse steden. In mei voerden Delft en Leiden de lijst aan. De top drie wordt gecompleteerd door Porto. Het aantal zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar een hotel in de Portugese havenstad steeg met 485 procent ten opzichte van vorig jaar. De derde Nederlandse stad waarvoor de belangstelling van reizigers uit eigen land sterk toenam is Eindhoven. De afgelopen maand zochten Nederlanders er bijna vier keer vaker naar een hotelkamer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Stad en strand
Mogelijk hebben de hoge temperaturen tijdens de eerste zomerse weken in ons land bijgedragen aan de toegenomen populariteit van Haarlem. De stad ligt op steenworpafstand van de kust. Haarlem grenst bovendien aan Amsterdam. Deze kenmerken maken de stad tot een interessante bestemming voor een binnenlandse stedentrip.  Zoekgegevens uit overige Europese landen laten zien dat de belangstelling voor bestemmingen in Florida is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De populariteit van met name Miami en Key West groeide in veel landen, waaronder Nederland. Dat geldt tevens  voor de populariteit van het Spaanse Ibiza.

Procentuele groei in zoekopdrachten op Hotels.com vanuit Nederland, juni 2011 ten opzichte van juni 2010:

1. Haarlem, Nederland                       510 %

2. Breda, Nederland                           500 %

3. Porto, Portugal                               485 %

4. Rio de Janeiro, Brazilië                   480 %

5. Pattaya, Thailand                           470 %

6. New Delhi, India                             450 %

7. Genua, Italië                                   450 %

8. Paramaribo, Suriname                   445 %

9. Playa del Carmen, Mexico             435 %

10. Key West, VS                                 410 %

11. Kaapstad, Zuid-Afrika                   410 %

12. Orange, VS                                   400 %

13. Moskou, Rusland                          400 %

14. Alanya, Turkije                              400 %

15. Comomeer, Italië                          400 %

16. Benidorm, Spanje                         400 %

17. Santa Susanna, Spanje                 395 %

18. Marbella, Spanje                          395 %

19. Agadir, Marokko                          395 %

20. Eindhoven, Nederland                 390 %

Opmerking: de hierboven genoemde resultaten zijn gebaseerd op feitelijke zoekgegevens en niet gecorrigeerd door eventuele congressen en/of evenementen die van invloed kunnen zijn op de gegevens.