Menu
Nieuws

Frituren op gas

Niet alleen voor kleine keukens in de fastfoodbranche maar ook voor professionele horecakeukens, bedrijfskantines en instellingskeukens is het wenselijk kleine en grotere hoeveelheden producten in korte tijd te kunnen bereiden.

Ook gasfriteuses bevatten een koude zone
Bij frituren is het van belang dat de friteuse een zogenaamde “koude zone” bevat. Deze zorgt er voor dat eventuele bakresten (kruimels, paneermeel) niet gaan ronddwarrelen in het vet. Verbranding van bakresten gaat namelijk ten koste van de kwaliteit van je frituurvet en brengt dus extra kosten met zich mee. Wanneer de warmtebron niet direct onder het vetreservoir zit, zakt bakresidu naar de (koelere) bodem en kan zo niet verbranden. We kennen gasfriteuses waarin de gasbranders in het midden zitten (de bodem van de pan wordt dus niet verhit) en frituurpannen waarin het vet wordt verhit door pijpen die dwars door de vetpan lopen. Ook bij dit type frituurpan met vlampijpconstructie is de bodem dus een “koude zone”.

Frituren op gas kan in elke keuken
In het assortiment op XXlhoreca.com vind je zowel grote als kleine gasfriteuses met verschillende inhoudsmaten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een gemakkelijk verplaatsbaar tafelmodel dat je zelf op de gewenste hoogte kunt plaatsen en welke is uitgevoerd met een enkel of dubbel reservoir. Voor de grotere keukens zijn eveneens één- en tweepansmodellen verkrijgbaar met onderstel, spatplaat en opbergruimte. Uiteraard zijn alle modellen uitgevoerd in onderhoudsvrij RVS. Bovendien heb je de keuze uit gasfriteuses werkend op aardgas en/of propaangas.

Frituur je toch liever elektrisch?
Het kan zijn dat je liever elektrisch frituurt. Op XXlhoreca.com vind je een ruim aanbod elektrische tafelmodellen van het gerenommeerde merk CaterChef. Dit merk is dankzij haar kwalitatief hoogstaande apparatuur al sinds jaar en dag een betrouwbare partner in de horeca. De tafelmodellen van CaterChef zijn verkrijgbaar met een inhoud variërend van 5 liter tot wel 18 liter (2×9 liter). Dankzij de RVS-uitvoering en het eenvoudig te verwijderen verwarmingselement zijn deze frituurpannen onderhoudsvriendelijk.