Menu
Cafés en discotheken

Eredivisie Live introduceert live voetbal kijken in de horeca

Na de succesvolle introductie van Eredivisie Live in de Nederlandse huiskamers introduceert Eredivisie Live nu ook een officiële licentie die het mogelijk maakt om buiten de deur samen live voetbal te kijken: Eredivisie Live Zakelijk. Met deze licentie kunnen horecagelegenheden, hotels, sportkantines en fitnesscentra de uitzendingen van Eredivisie Live publiekelijk vertonen. In samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland start Eredivisie Live bovendien een campagne om het samen kijken naar live voetbal in de horeca te promoten.

Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: “Na de succesvolle introductie van Eredivisie Live in de huiskamers zien we het als een logische stap om ook te voldoen aan de behoefte om buiten de deur live voetbal te kunnen kijken. Live voetbal is bij uitstek een publiekstrekker voor de horeca. Dat is positief voor de horecabranche want samen live voetbal kijken betekent meer klanten, meer sfeer en dus ook meer omzet. Daarom gaan we verder dan alleen het verstrekken van een licentie, we willen de horecaondernemers ook actief ondersteunen bij de promotie van het samen live voetbal kijken.”

Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland: “Wij vinden het zeer positief dat Eredivisie Live niet alleen fan is van het voetbal, maar ook van het samen voetbal kijken. Dat er een vergoeding betaald moet worden voor het openbaar maken van de uitzendingen begrijpen we . Eredivisie Live stelt zich hiermee op als partner van de horecaondernemer door onze leden een korting te geven maar vooral ook door horecaondernemers ondersteuning te bieden bij het aantrekken van meer gasten.”

Licentiekosten
Overeenkomstig de daarvoor geldende normen zijn de licentiekosten gebaseerd op de kijkoppervlakte van de betreffende ruimte. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in drie licentietypen: S, M en L. De Eredivisie Live Licentie is verkrijgbaar vanaf €59,95 per maand, exclusief de kosten voor het abonnement dat wordt afgesloten bij de Tv-aanbieder. De licentie is vanaf 11 maart 2011 verplicht voor alle organisaties die uitzendingen van Eredivisie Live publiekelijk willen vertonen aan hun gasten. Meer informatie over de licentie van Eredivisie Live Zakelijk is te vinden op www.eredivisielivezakelijk.nl.