Menu
Nieuws

Cadeau voor hem gezocht!

Over het algemeen vinden we het makkelijker om een kado voor een vrouw te kopen dan voor een man. Voor een vrouw haal je een bloemetje of iets anders gezelligs voor in huis en je bent klaar. Daarnaast doet een geurtje of een sieraad het ook altijd goed. Je kunt alle kanten op. Dat ligt bij een man vaak wat anders. Natuurlijk kun je als cadeau voor hem een boek of een fles wijn kopen, maar als hij er daar tien van krijgt op zijn verjaardag dan wordt het waarschijnlijk toch niet meer zo heel erg gewaardeerd. Een geslaagd cadeau voor hem hangt er wel af van wat voor type man het is. Als hij heel veel hobby’s heeft en een brede interesse, kun je weer makkelijker iets bedenken wat daarop van toepassing is. Daarnaast is het natuurlijk ook niet zo dat een cadeau voor hem altijd iets materieels hoeft te zijn. Misschien denken we bij een kado teveel aan een voorwerp, terwijl er ook heel veel andere dingen te bedenken zijn als cadeau voor hem. Geef er een persoonlijk tintje aan en succes is verzekerd. De meest waardevolle cadeaus hoeven niet altijd de duurste cadeaus te zijn! Voor het opdoen van een cadeau idee voor hem kun je jezelf de volgende dingen afvragen: heeft hij een hobby of sport waar je iets voor kunt geven? Houdt hij van foto’s? Wat vindt hij lekker? Als hij bijvoorbeeld van bier houdt, kun je een cadeaupakket voor hem maken met verschillende merken bier en een leuk bierglas erbij. Wat vindt hij leuk om te doen? Houdt hij van een dagje weg? Gaat hij graag uit eten? Als je daar een antwoord op hebt, heb je al één of meerdere thema’s te pakken in welke richting je een cadeau voor hem moet zoeken.

Koop een passend cadeau voor hem

De meeste cadeaus die worden gegeven, zijn nog altijd gekochte cadeaus. Voor iemand die heel dicht bij je staat zoals je eigen man of je zoon, kun je vaak nog wel wat origineels bedenken. Ook weet je dan vaak wel of er iets is wat hij nodig heeft. Staan mannen wat verder van je af, dan wordt een cadeau voor hem al lastiger. Omdat de meeste mensen zelf kopen wat ze nodig hebben, worden er ook vaak bonnen gegeven. Wat voor bon hangt af van de persoon voor wie je iets koopt. Bonnen heb je te kust en te keur: boekenbonnen, cd-bonnen, VVV-bonnen, dinerbonnen, klusbonnen, bonnen van een speciale winkel enzovoort. Veel mensen houden er niet zo van om een bon of geld te geven als cadeau voor hem. Ze vinden het onpersoonlijk en niet origineel, maar het voordeel hiervan is dat de ontvanger hem kan besteden aan iets waar hij echt wat aan heeft en dat hij leuk vindt.

Geef hem een belevenis die hij nooit meer vergeet

Wat dacht je van een dagje uit, een hotelovernachting, een weekendje weg of een belevenis zoals parachute-springen of een ballonvaart als cadeau voor hem? Ook kun je kaartjes regelen voor een wedstrijd van bijvoorbeeld zijn favoriete voetbalclub, waar jullie dan samen heen gaan. Als hij van alcohol houdt, kun je hem een workshop bier brouwen of whiskey maken cadeau doen.

Bedenk een cadeau voor hem dat het bijzondere van die dag benadrukt

Speciale dagen zoals kerst of Valentijnsdag lenen zich heel goed om met een speciaal cadeau voor hem op de proppen te komen. Voor deze dagen vind je in de winkels een speciaal assortiment aan cadeautjes die je kunt geven: lieve kaartjes, knuffels, een cd, een dvd, snoep of chocola in speciale geschenkverpakking enzovoort. Als je het dan ook nog in laat pakken in mooi hartjespapier voor Valentijnsdag of glitterpapier voor kerst, is je cadeau voor hem helemaal compleet en gelijk in de goede sfeer. Met een romantisch etentje ga je bij een gelegenheid als kerst of Valentijnsdag ook nooit de mist in.

Verras hem

Wil je hem verrassen: plan een romantisch filmavondje thuis als cadeau voor hem. Ook kun je zijn lievelingsgerecht koken, en een etentje thuis organiseren voor jullie tweeën, met kaarslicht en jullie favoriete muziekje op de achtergrond. Dit is natuurlijk ook heel erg geschikt als een leuk valentijnscadeau voor hem.

Maak iets persoonlijks

Afhankelijk van hoe creatief je bent, zijn de meest persoonlijke cadeaus voor hem natuurlijk die cadeaus die zelf zijn gemaakt. Je hebt er iets van jezelf ingelegd, iets dat de ander en jou bindt. Denk aan een telefoonhoesje, sleutelhanger, snoepblik, boxershort, t-shirt met een foto of persoonlijke tekst als opdruk. Een foto op canvas, hout of aluminium is ook helemaal hip als cadeau voor hem. Als je kinderen hebt kun je die iets laten maken en dat bijvoorbeeld inlijsten. Ook kun je een algemeen geschenk zoals een fles wijn een heel persoonlijk karakter geven door er bijvoorbeeld een eigen ontworpen etiket op te plakken. Een persoonlijk cadeau voor hem is altijd een goed idee.

Bewijs hem een dienst

Ook kun je – als cadeau voor hem – iets voor hem doen, zoals zijn spullen ordenen of een boodschap doen waar hij zelf niet aan toekomt. Het gaat vaak om het gebaar en niet alleen om iets tastbaars te geven. Dus bedenk als cadeau voor hem iets waar je hem echt mee helpt en een groot plezier mee doet. Maak een persoonlijke, originele tegoedbon en geef hem die.

Iets neutralers

Veel van deze ideeën zijn natuurlijk het meest van toepassing voor als je een cadeau voor je eigen man zoekt. Maar ook als je een wat algemener cadeau zoekt voor een vriend of familielid zijn er mogelijkheden genoeg. Uiteindelijk wordt geld of een cadeaubon ook altijd gewaardeerd. Dat is altijd een geschikt cadeau voor hem en daar kun je dus nooit de mist mee in gaan.

Laat je inspireren!

Wist je dat er een hele leuke webshop bestaat die cadeaus aanbiedt per thema en per categorie ontvangers? www.topcadeau.nl Dus type in: cadeau man of cadeau voor hem, met eventueel een leeftijd en het bedrag wat je er aan uit wilt geven erbij en je krijgt allerlei suggesties aangereikt. Dit is natuurlijk altijd leuk om ideeën op te doen. Ook is het erg makkelijk als je totaal geen idee hebt wat je iemand moet geven en je toch een persoonlijk cadeau voor hem zoekt. Daarnaast vind je op internet een groot aanbod aan arrangementen voor een weekendje weg, een vakantie, een etentje enzovoort. Het moet zeker lukken om een passend, persoonlijk cadeau voor hem te vinden! Maak het je makkelijk en kijk eens rond op internet!