Menu
Hotels / Nieuws

Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013 in Utrecht, Overijssel of Drenthe

Drie B&B’s in Utrecht, Drenthe en Overijssel zijn genomineerd voor de titel van ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013’. Stichting Bed & Breakfast Nederland maakt de winnaar op 18 juni 2013 bekend. De beste B&B wordt ieder jaar uitgeroepen onder de accommodaties met 5 tulpen, het hoogste kwaliteitsniveau voor B&B’s.

Drie nominaties
Bed & Breakfast De Hamshorst in het Overijsselse dorp De Lutte is vorig jaar bekroond tot Beste Bed & Breakfast van Nederland en maakt nu voor de tweede keer kans op deze titel. Ook B&B Buinerstee in het Drentse dorp Buinerveen is voor de tweede keer genomineerd. Nieuwe naam is Bed & Breakfast Het HooiHuys in het Utrechtse Woerden.

Hoogste kwaliteitsklasse
In Nederland zijn momenteel bijna zeventig B&B’s met een classificatie van vijf tulpen. “Een bed & breakfast met vijf tulpen is van uitzonderlijk niveau. Voorzieningen en service zijn tot in de puntjes verzorgd en als gast ontbreekt het u aan niets”, verklaart Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. De B&B die binnen deze groep de hoogste classificatiescores en beste gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl heeft, wint de award.

Over de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie maakt de kwaliteit van bed & breakfasts inzichtelijk. Aangesloten B&B’s worden beoordeeld op kwaliteiten als veiligheid, comfort en hygiëne. Na controle door een mystery guest krijgen de accommodaties 1 tot en met 5 tulpen toegekend. Het classificatiesysteem wordt ontwikkeld en uitgevoerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Bed & Breakfast Scheveningen