Menu
Nieuws

Steeds vaker nespresso koffie op uw hotelkamer

Wie vaker een hotelkamer boekt, weet als geen ander hoe lekker het is om na een reis op de kamer te komen en dan een kopje koffie te kunnen maken. Gelukkig gaan steeds meer hotels over op deze service.

Even zitten
Zodra je op jouw hotelkamer bent, begin je met uitpakken. Zeker voor mensen die voor hun werk onderweg zijn, geldt dat ze vervolgens hun tablet of laptop opstarten om te zien wat er zoal aan e-mail binnengekomen is en of er iets belangrijks bij zit. Vaak neem je niet de tijd om heel even tot rust te komen. Grappig genoeg doe je dat wel wanneer er de mogelijkheid geboden wordt om een kopje koffie te maken. Even lekker genieten van een bakje, ook al is het dan oploskoffie en heet water via een waterkoker.

Koffie
Dat deze service op prijs gesteld wordt blijkt ook uit het feit dat je in steeds meer hotels geen oploskoffie maar een Nespresso machine vindt met verschillende Nespresso cups. Dit verandert ons gedrag, want in plaats van eerst uitpakken gaan de meesten eerst vers water halen en de machine vullen kiezen wordt er eenvoudig een cup uitgekozen en een bakje Nespresso gezet.

Geur
De geur van verse koffie maakt een hotelkamer iets minder onpersoonlijk. Het verandert de kamer en heeft iets huiselijks. Heb je het geluk dat er cups van de Koffiecentrale staan, waarin echte Italiaanse koffiesoorten zitten, dan heb je het gevoel in het buitenland te zitten. Zelfs als je op twee uur rijden van huis in een Nederlands hotel zit. Feitelijk zou ieder hotel deze excellente service moeten leveren. Dat heeft ook met marketing te maken, want kom je de volgende keer weer in de buurt of plan je weer een uitstapje, dan herinnert die heerlijke geur en voortreffelijke koffie automatisch aan dat hotel. Dat kan een reden zijn om terug te keren en niet voor een ander hotel te kiezen.