Menu
Trends

Meer zomervakanties in eigen land

In de zomer van 2011 gaan Nederlanders vaker in eigen land op vakantie. Dat blijkt uit consumentenonderzoek van Intomart GfK in opdracht van reiskoepel ANVR.

Nederlanders zijn van plan de komende zomer een tot twee keer op vakantie te gaan; gemiddeld 1,8 keer. Dat is minder dan afgelopen zomer, toen Nederlanders gemiddeld 2,1 keer op vakantie gingen. Toen boette Nederland in als vakantiebestemming ten opzichte van het jaar daarvoor, maar in de plannen voor komend zomerseizoen komt het eigen land als meest geliefde bestemming uit de bus.

Een derde van de Nederlanders wil een vakantie in eigen land doorbrengen. Vooral ouderen blijven graag dicht bij huis.

Verreweg de meeste mensen willen tijdens hun vakantie ‘gewoon relaxen’ aan het strand of anderszins. Bij jongeren en hoogopgeleiden zijn stedentrips en rondreizen gewild.

Uitgaven
Ongeveer een kwart van de ondervraagden gaf aan komende zomer meer geld uit te geven dan vorig jaar. Zo’n twaalf procent van de mensen denkt juist minder uit te geven. Er wordt dan vooral bezuinigd op de accommodatie. Degenen die meer uitgeven, steken dat juist ook in luxere faciliteiten tijdens het verblijf of in de manier waarop ze erheen gaan.

Bron: Meer zomervakanties in eigen land, Khn.nl 10 december 2010