Menu
Nieuws

Keukentrends voor 2015

Keukentrends voor 2015
Het nieuwe jaar komt er aan weer aan. Het is echt zo’n tijd om de balans op te maken, maar ook om vooruit te kijken. Een goed moment dus om eens te kijken wat in 2015 de trends zijn voor nieuwe keukens. In dit artikel vind je met name trends voor de consumentenmarkt. In professionele keukens staat functionaliteit uiteraard meer voorop, maar toch geven deze trends een aardig beeld van wat ons te wachten staat.

Pitt cooking, zelf je fornuis inrichten
Bij een normaal gasfornuis hebben alle branders netjes hun eigen plaats. Dat kan soms onhandig uitpakken als pannen hierdoor niet goed naast elkaar passen. Pitt cooking gooit dit volledig op de schop. Dit type fornuis maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier met de branders te schuiven. Hierdoor passen de pannen veel beter op het fornuis en is het veel prettiger koken.

Greeploze kastjes opnieuw uitgevonden
Een belangrijke trend die we de afgelopen jaren hebben gezien is de opmars van de greeploze kastjes. Ze zien er uiteraard prachtig uit, maar een probleem van dit type kastjes is dat je er soms moeilijk grip op kan krijgen. De oplossing hiervoor lijkt gevonden. Deurtjes die bovenaan schuin zijn geven meer grip. Ook zijn er nu kastjes die opengaan als je er eerst op duwt.

Led-verlichting 2.0
De led-lamp is niet meer uit de keuken weg te denken. Waar het eerst simpelweg een vervanger was van de aloude gloeilamp en tl-buis, zien we nu steeds meer heel eigen toepassingen van led-verlichting in de keuken. Een mooi voorbeeld hiervan is led-verlichting onder het werkblad. Dit geeft een heel eigen sfeer aan de keuken. Ook is het mogelijk om te variëren met de kleur van het licht.

Slimme kranen
Een andere belangrijke trend in de keuken zijn de slimme kranen. Een bekend voorbeeld hiervan is de Quooker Fusion. Deze kan direct kokend water geven rechtstreeks uit de kraan. Ook zien we steeds vaker kranen die kunnen worden bediend door slechts een sensor aan te raken. Bij sommige is slechts een beweging voor de kraan genoeg. Handig als je handen even niet schoon zijn.
Dit zijn de belangrijkste trends die we hebben kunnen bespeuren voor consumentenkeuken. Het is uiteraard de vraag wat we hiervan terug gaan zien in de professionele keuken. We zullen het zien in 2015!