Menu
Nieuws

Horecava 2011 ongekend succes

Horecaondernemers gaan 2011 vol ondernemingslust in. Exposanten op Horecava melden dat de investeringsbereidheid onder de bezoekers groter is dan in de afgelopen twee jaar. In totaal bezochten 51.220 professionals de beurs die van 10 tot en met 13 januari in Amsterdam RAI plaatsvond. Dat is vergelijkbaar met 2010 en een derde meer dan in 2009. Daarmee is het verschil tussen de oneven en even editie, ook wel grote en kleine Horecava genoemd, geheel verdwenen. Het beslissingsniveau blijft hoog, wederom is 80% van de bezoekers beslissingsbevoegd en een derde van alle bezoekers is directeur of eigenaar. Daarmee is Horecava 2011 zeer succesvol afgesloten.

Kleine Horecava bestaat niet meer
Exposanten zijn zeer positief over het resultaat van deze Horecava. Met een vergelijkbaar aantal vakbezoekers in 2010 (nu + 1,5 %) en 540 exposanten heeft de oneven Horecava het succes van de even Horecava’s behaald. In de afgelopen 15 jaar verschilde de oneven en even Horecava in bezoekers- en exposantenaantallen, waardoor de termen kleine en grote Horecava ontstonden. Met dit resultaat zijn deze termen van de kaart geveegd.
De positieve sfeer op de beursvloer wordt onderbouwd met het Horecava-onderzoek begin januari onder horecaondernemers. Dat laat zien dat horecaondernemers 2011 vol vertrouwen tegemoet zien. Tweederde verwacht beter te presteren dan de concurrentie. 95% heeft vertrouwen in het eigen bedrijfsresultaat, 60% zelfs véél.

Volop social media op Horecava
Social media was de rode draad op de Horecava waar bijeenkomsten over dit onderwerp veel aandacht trokken. Het HotelloTOP Year Event had vele bezoekers, het congres van Koninklijke Horeca Nederland kende 600 inschrijvingen en ook de Horecavabezoekers twitterden enthousiast mee. Op dinsdag was Horecava het op één na meest getwitterde topic in Nederland en ook op Hyves en Facebook deelden bezoekers hun mening en ervaringen over Horecava.

Van Gouden Koksmuts tot Meest Gastvrije Receptionist
Horecava stond bol van de wedstrijden zoals het Nationaal Kampioenschap Horeca voor toppers op het gebied van koken en gastvrijheid en het bekende Lekkerste Broodje. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt aan Lars van Galen, chef-kok van Landhuishotel en restaurant Bloemenbeek in De Lutte door driesterrenkok Sergio Herman van Restaurant Oud Sluis. De Gouden Gastvrijheids Award voor het meest gastvrije horecabedrijf werd in de wacht gesleept door Barth Hochstenbach, eigenaar van Café In de Karkol in Maastricht en uitgereikt door Joop Braakhekke van Restaurant Le Garage.

Een selectie van de andere prijswinnaars:
Greenwall, Bureau voor Akoestische Zaken uit Rotterdam –
Horecava Innovation Award
Ad de Bruyn, Herberg In den Bockenreyder in Esbeek – NK Kastelein
Wim Klerks en Kim Laan, Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek –
NK Leermeester-leerling
Tom Lamers werkzaam bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk – NK Jonge Koks
Kirsten Veldhuis, Landgoed de Holtweijde in Lattrop – NK Receptionist
Jesse Eekhout van Firma van Buiten – Lekker Anders
Streekrestaurant de Hofkaemer uit Bergeijk – Bier & Gastronomie Award
Esther Schoneveld, van Droste’s uit Tubbergen – NK gastheer/vrouw
Corstiaan van Lent van Hotel De Efteling – Lekkerste Broodje Horeca
Bas Diks van Diks Catering & Party Service uit Harreveld – Lekkerste Broodje Catering

Horecava 2012
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2012 in Amsterdam RAI en is zoals gebruikelijk alleen toegankelijk voor professionals.

Bron: Horecava 2011 ongekend succes, Horecava.nl 18 januari 2011