Menu
Hotels

Grensverleggende hotels

Records zijn er om gebroken te worden. Dat geldt zeker in de hotelwereld. Hoger, groter, exclusiever: de grenzen worden in rap tempo verlegd. Voor reizigers die alleen genoegen nemen met het beste ging boekingssite Hotels.com op zoek naar hotels met een record achter hun naam.

The sky is the limit

The Ritz Carlton Hong Kong mag zich het hoogste hotel ter wereld noemen. Dit hotel is gevestigd op de 102e tot en met de 118e verdieping van het 490 meter hoge International Commerce Centre. Gasten met hoogtevrees zullen er niet prettig overnachten. Het hotel biedt spectaculaire uitzichten over de skyline van Hong Kong. De rooftop bar, genaamd Ozone, is de hoogste in zijn soort. Gasten die de trap nemen, hebben een drankje zeker verdiend. The Ritz Carlton Hong Kong opende haar deuren in 2010.

Geld speelt geen rol
Het Koninklijke penthouse van Hotel President Wilson in Genève is de duurste suite ter wereld. Dit paradijsje is geboekt door talloze puissant rijke en beroemde gasten, die bereid waren een ruim 50.000 euro per nacht te betalen. De suite beslaat de volledige bovenste verdieping van het hotel, te bereiken met een privélift. Ramen van kogelwerend glas beschermen gasten tegen gevaren van buiten. De suite telt 12 kamers en badkamers en een gym. Gasten hebben uitzicht over de stad, het meer van Genève en de Mont Blanc.

Groen als gras
De prestigieuze Skal International EcoTourism Award is in handen van hotel Crown Plaza Copenhagen Towers, het ‘groenste’ hotel ter wereld. Dit hotel is uitgerust met enorme geïntegreerde zonnepanelen. Het klimaatsysteem wordt gereguleerd door de grondwatertemperatuur. Duurzame oplossingen maken het hotel tot het enige CO2 neutrale gebouw van Denemarken, dat op jaarbasis naar schatting 1,4 ton CO2 uitstoot bespaart. De kamers in het hotel zijn uitgerust met energiezuinige apparaten, waterbesparende toepassingen en biologisch afbreekbare producten.

Size does matter
Met een totaal van 7.500 kamers is het Izmailovo Hotel in Moskou het grootste hotel ter wereld. Deze gigantische accommodatie bestaat uit vier gebouwen van elk 30 verdiepingen hoog. Het imposante hotel kan plaats bieden aan meer dan 10.000 gasten en herbergt verscheidene bars, cafés, restaurants en een nachtclub. Gasten doen er goed aan hun kamernummer te onthouden, verdwalen is in dit hotel geen kunst.

Bevroren dromen
In Jukkasjärvi, een dorp in het hoge noorden van Zweden, staat ’s werelds koudste hotel. Het Icehotel wordt elk jaar opnieuw ontworpen en opgebouwd uit 2.000 ton ijs en 30.000 ton sneeuw, waardoor het een unieke en vergankelijke uitstraling heeft. De imposante iglo bestaat uit 60 kamers, waarin de temperatuur schommelt tussen de -5 en -8 graden Celsius. Toch hoeven gasten niet bang te zijn voor bevriezing. De bedden zijn voorzien van thermoslaapzakken en rendierhuiden. Ook beschikt het hotel over ontdooide kamers en restaurants, voorzien van open haarden en pantoffels.