Menu
Restaurant

Dante Kitchen & Bar: nieuw interieur, nieuwe eigenaren!

Café Dante aan de Spuistraat in Amsterdam maakte in de jaren negentig naam als grand café en restaurant met galerie (Herman Brood). Als onderdeel van het gevallen Kooistra imperium raakte het in verval. Inmiddels is Dante overgenomen door ondernemers die in de Amsterdamse horeca hun sporen hebben verdiend, met o.a. Gustavino aan de Zuidas en Herengracht Bar & Grill.

In aansluiting op de reeds aanwezige art deco stijlelementen is gekozen voor een sfeervolle New York Style Brasserie ambiance, waarin warme klassieke materialen en vormen centraal staan. Marmeren tafelbladen, houten stoelen die refereren aan de old time classic van Thonet en donkere vintage leren Chesterfield banken.
Centraal in de zaak is de mahoniehouten bar die is uitgevoerd met een tinnen blad speciaal gemaakt in Frankrijk. De negen meter hoge kast achter de bar loopt door in de vide tot de volledige hoogte van het plafond. Hierin staan maar liefst 900 flessen.

De begane grond is vooral bedoeld voor de caféfunctie. Op de vide bevindt zich het sfeervolle restaurant, mét open keuken, voor een gezellige avond wining & dining.

De Brasserie style menukaart bestaat uit classic frans / italiaans comfort food. Pure en eerlijke Farm-to-Table gerechten voor een zeer toegankelijke prijs. Authentieke steaks & smakelijke burgers van de houtskool grill. Pizza uit de steenoven. Huisgemaakte worsten , pasta’s en frisse salades van de Chef.

Dante Kitchen & Bar is geopend vanaf heden.