Menu
Hotels

Bilderberg publiceert duurzaam beleid resultaten

Onder de naam ‘Bewust Bilderberg’ heeft Bilderberg haar inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid vastgelegd in beleid, dat is verankerd in alle kernprocessen van de organisatie. In een 16 pagina’s tellende rapportage presenteert de Nederlandse hotelonderneming de resultaten die dit oplevert en de ambities op het gebied van duurzaamheid aan alle stakeholders.

“Verantwoord eten en drinken, goed omgaan met de fraaie omgeving van onze hotels en ook energie- en waterbesparing zitten al jaren in de kern van onze business. We willen echter onderscheidend zijn: méér doen dan wet- en regelgeving van ons verlangt. Dat heeft geleid tot een beleid dat ambitieus en onderscheidend is,” aldus Algemeen Directeur Dries van der Vossen van Bilderberg.

Eén van de resultaten van het beleid is het behalen van het Green Key Goud certificaat door alle 19 Bilderberg hotels. Deze uitzonderlijke prestatie is behaald door het voortdurend verbeteren van milieuprestaties en het streven naar blijvend zuinig en bewust omgaan met het milieu. Van der Vossen: “Het is binnen Bilderberg altijd vanzelfsprekend geweest dat onze gasten kunnen genieten van een schone en gezonde leefomgeving. Echter, de leefomgeving van onze gast, maar ook onze medewerkers, is groter dan alleen onze hotels en het terrein waar deze zich op bevinden.”

Het Bewust Bilderberg beleid is van toepassing op een groot aantal facetten, van duurzaamheidcursussen voor nieuwe en vaste medewerkers, eten en drinken gebaseerd op Bilderberg receptuur en het gebruik van uitsluitend ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten, de introductie van een nieuw meetingconcept met actieve breaks tot en met water- en energiebesparingprogramma’s. De rapportage, die Bilderberg nu publiceert, geeft op al deze gebieden de resultaten weer.

Bewust Bilderberg is gebaseerd op de richtlijnen ISO 26000, duurzaam inkopen van de Nederlandse overheid en wensen van klanten, gasten en medewerkers. De MVO-rapportage is opgesteld volgens de verslaggevingrichtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI). De volledige rapportage is te vinden op www.bilderberg.nl/bewust en in pdf-vorm te downloaden.